31/05/2021 02/06/2021 Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξήρε τη συμβολή του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στη διεύρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου, με αφορμή την συμπλήρωση των 75 ετών από την ίδρυση του Τμήματος κατά το τρέχον έτος. «Όλα αυτά τα χρόνια το Τμήμα προσφέρει πολύτιμη συμβολή στην ενίσχυση της ενότητας των Ορθοδόξων λαών,...
31 Μαΐου, 2021 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 1:34

Ο Λαβρόφ εξήρε την δράση του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων

Διαδώστε:
Ο Λαβρόφ εξήρε την δράση του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξήρε τη συμβολή του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στη διεύρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου, με αφορμή την συμπλήρωση των 75 ετών από την ίδρυση του Τμήματος κατά το τρέχον έτος.

«Όλα αυτά τα χρόνια το Τμήμα προσφέρει πολύτιμη συμβολή στην ενίσχυση της ενότητας των Ορθοδόξων λαών, στην διεύρυνση του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου, στην προώθηση των διαχρονικών πνευματικών ηθικών αξιών και στην υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπατριωτών μας, οι οποίοι διαβιούν στο εξωτερικό», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών με αφορμή την σημαντική επέτειο και σημειώνεται: «Τέτοιου είδους δράση που στοχεύει στην διατήρηση κλίματος ειρήνης, εμπιστοσύνης και αλληλοκατανοήσεως στις διεθνείς υποθέσεις, τυγχάνει σεβασμού τόσο εντός της χώρας μας όσο και στο εξωτερικό».

«Εξαίρουμε την υποστήριξη από τους συνεργάτες του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων στην αντιμετώπιση επίκαιρων ζητημάτων της εποχής, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές της υφηλίου. Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία και στο πλαίσιο της σχετικής Ομάδας Εργασίας», υπογράμμισε ο Σ. Λαβρόφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων