22/09/2019 22/09/2019 Στις 19 Σεπτεμβρίου, στη μικρή αίθουσα υποδοχής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ υποδέχτηκε τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα κ. Βαρσονούφιο. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Σαράνκ και Μορδοβίας κ. Ζινόβιος, επικεφαλής της Ρωσικής Πνευματικής αποστολής στην Ιερουσαλήμ και μέλη της προσκυνηματικής ομάδας που έφτασε στην Ιερουσαλήμ από την...
22 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2019 - 14:39

Ο Μητρ. Αγίας Πετρούπολης στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Αγίας Πετρούπολης στα Ιεροσόλυμα

Στις 19 Σεπτεμβρίου, στη μικρή αίθουσα υποδοχής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ υποδέχτηκε τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα κ. Βαρσονούφιο.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Σαράνκ και Μορδοβίας κ. Ζινόβιος, επικεφαλής της Ρωσικής Πνευματικής αποστολής στην Ιερουσαλήμ και μέλη της προσκυνηματικής ομάδας που έφτασε στην Ιερουσαλήμ από την Αγία Πετρούπολη.

Ο Μητροπολίτης κ. Βαρσανούφιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο για την θερμή υποδοχή και του μετέδωσε τις ευχές και αναμνηστικά δώρα από τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Β’ στο λόγο του τόνισε:

«Ευχαριστούμε τον Κύριο που έχουμε την δυνατότητα να έχουμε επικοινωνία με εκπροσώπους των Ορθόδοξων Εκκλησιών. Στην Ιερουσαλήμ έρχονται προσκυνητές από όλο τον κόσμο και η παρουσία τους εδώ είναι η ευλογία όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους συμπατριώτες τους. Η δικής μας Αγία Συνοδική και Αποστολική Εκκλησία είναι φύλακας των Αγίων Τόπων και πάντα επικοινωνούμε με όλους τους προσκυνητές σε μία γλώσσα που είναι εκείνη του Αγίου Πνεύματος».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων