28/01/2019 28/01/2019 Η απαίτηση της κυβέρνησης του Κιέβου προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία προς πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, να αλλάξει όνομα προκειμένου να καταδεικνύει που ανήκει, θυμίζει τον κίτρινο αστέρα που υποχρέωναν οι Ναζί να φορούν οι Εβραίοι, δήλωση ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ  κ. Ιλαρίων. “Γιατί γίνεται αυτό; Για...
28 Ιανουαρίου, 2019 - 13:18

Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ για την μετονομασία της ουκρανικής εκκλησίας

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ για την μετονομασία της ουκρανικής εκκλησίας

Η απαίτηση της κυβέρνησης του Κιέβου προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία προς πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, να αλλάξει όνομα προκειμένου να καταδεικνύει που ανήκει, θυμίζει τον κίτρινο αστέρα που υποχρέωναν οι Ναζί να φορούν οι Εβραίοι, δήλωση ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ  κ. Ιλαρίων.

“Γιατί γίνεται αυτό; Για να μαρκάρει την Ουκρανική Εκκλησία ως έναν ξένο εχθρικό οργανισμό, με τον ίδιο τρόπο που οι Εβραίοι αναγκάζονταν να φορούν τον κίτρινο αστέρα στο Τρίτο Ράιχ. Ήταν ένα ιερό σύμβολο για τους Εβραίους , αλλά για τους Ναζί ήταν ένα μήνυμα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός και πρέπει να καταστραφεί” τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων