12/10/2019 12/10/2019 Την αρχαία πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Μεγάλο Τύρνοβο επισκέφθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2019, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,  Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στο Πανεπιστήμιο Μεγάλου Τυρνόβου «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του...
12 Οκτωβρίου, 2019 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2019 - 22:51

Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ σε Θεολογικό Συνέδριο στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ σε Θεολογικό Συνέδριο στη Βουλγαρία

Την αρχαία πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Μεγάλο Τύρνοβο επισκέφθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2019, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,  Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στο Πανεπιστήμιο Μεγάλου Τυρνόβου «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του εκπαιδευτικού ιδρύματος κ. Χ. Μποντζόλοφ. Επίσης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Μεγάλου Τυρνόβου Γρηγόριος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας Επίσκοπος Μελνίσκι Γεράσιμος, ο Επίσκοπος Μπελογκορόντ Σίλβεστρος, ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου κα. Εθίγησαν θέματα που αφορούσαν την κατάσταση και τις προοπτικές της θεολογικής και θρησκευτικής μορφώσεως στη Ρωσία και τη Βουλγαρία.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας συμμετείχε στις εργασίες του Θεολογικού συνεδρίου με θέμα «Ιστορία των Ορθοδόξων Εκκλησιών Βουλγαρίας και Ρωσίας ως αντικείμενο ακαδημαϊκής μελέτης στη Βουλγαρία και τη Ρωσία στη σημερινή φάση», όπου παρουσίασε εισήγηση επί του θέματος. Ακολούθησαν εισηγήσεις λοιπών συνέδρων, που αφορούσαν στις διάφορες πτυχές της κοινής ιστορίας των Ρωσο-Βουλγαρικών εκκλησιαστικών σχέσεων.

Αμέσως μετά συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Μελνίσκι Γεράσιμο ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μετέβη στο Ναό Αναστάσεως του Χριστού Μεγάλου Τυρνόβου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον οικείο ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρηγόριο. Αντιφωνώντας ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Γρηγόριο για τα γενέθλιά του, προσφέροντάς του ένα ιερό εγκόλπιο.

Αμέσως μετά οι Αρχιερείς μετέβησαν στον τόπο ταφής των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών κατά τον Ρώσο-τουρκικό πόλεμο με σκοπό την απελευθέρωση της Βουλγαρίας 1877-1878 , όπου τέλεσαν το Ιερό Τρισάγιο.

Η φιλάδελφη επικοινωνία συνεχίσθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάλου Τυρνόβου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων