28/06/2019 28/06/2019 Στις 26 Ιουνίου 2019 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων συμμετείχε στον 25ο Διεθνές Επιστημονικό Θεολογικό Συνέδριο «Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο» στη Βέροια. Αυτό το συνέδριο διεξάγεται ετησίως από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας. Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Μόσχας και...
28 Ιουνίου, 2019 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2019 - 8:04

Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ στα ΚΕ’ ΠΑΥΛΕΙΑ

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ στα ΚΕ’ ΠΑΥΛΕΙΑ

Στις 26 Ιουνίου 2019 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων συμμετείχε στον 25ο Διεθνές Επιστημονικό Θεολογικό Συνέδριο «Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο» στη Βέροια. Αυτό το συνέδριο διεξάγεται ετησίως από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και τόνισε ότι “εδώ, στα ελληνικά χώματα είμαστε αυτόπτες μάρτυρες ότι δεν είναι μάταιος ο κόπος των Αποστόλων για τον Κύριο και ο σπόρος του Ευαγγελίου έφερε πλούσιους καρπούς. Εδώ και 25 χρόνια σε αυτό το ευλογημένο μέρος συνέρχονται ιεράρχες, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί από διάφορες ορθόδοξες Εκκλησίες για να απευθύνουν τη σκέψη τους στην κληρονομιά του Αποστόλου που μας προφήτευσε το Λόγο του Κυρίου με το μεγάλο κατόρθωμά του”.

Έπειτα στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων μίλησε για την διδαχή του Αποστόλου Παύλου με βάση την Επιστολή στους Ρωμαίους και παρουσίασε το νέο βιβλίο του για τον Απόστολο Παύλο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κληρονομιάς του για την χριστιανική θεολογία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων