13/08/2022 13/08/2022 Τη νέα έκδοση του Καταστατικού Χάρτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τη Σύνοδο της Εξαρχίας της Λευκορωσίας και εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας, παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μίνσκ και Ζασλάβ και Πατριαρχικό Έξαρχο πάσης Λευκορωσίας κ. Βενιαμίν ο Επίτροπος Θρησκευτικών και Εθνικών Υποθέσεων της χώρας, Αλεξάντερ Ρούμακ.  Ο Επίτροπος...
13 Αυγούστου, 2022 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 10:58

Ο Μητροπολίτης Μίνσκ παρέλαβε τη νέα έκδοση του Καταστατικού Χάρτη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μίνσκ παρέλαβε τη νέα έκδοση του Καταστατικού Χάρτη

Τη νέα έκδοση του Καταστατικού Χάρτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τη Σύνοδο της Εξαρχίας της Λευκορωσίας και εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας, παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μίνσκ και Ζασλάβ και Πατριαρχικό Έξαρχο πάσης Λευκορωσίας κ. Βενιαμίν ο Επίτροπος Θρησκευτικών και Εθνικών Υποθέσεων της χώρας, Αλεξάντερ Ρούμακ. 

Ο Επίτροπος εκτίμησε ιδιαίτερα τις δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας και ευχήθηκε στον Μητροπολίτη κ. Βενιαμίν καλή επιτυχία σε όλες του τις δραστηριότητες. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Ρούμακ για τη γόνιμη συνεργασία.

Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν η Αναπληρώτρια Επίτροπος Θρησκευτικών και Εθνοτικών Υποθέσεων Έλενα Ιβάνοβνα Ράντσενκο και υπάλληλοι του Γραφείου του Επιτρόπου.

Φωτογραφίες: church.by

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων