31/05/2021 02/06/2021 Τις εντός Εκκλησίας συζητήσεις σχετικά με το ζήτημα της νομικής υποστήριξης των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, σε τηλεοπτική συνέντευξη του στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» του δικτύου “Ρωσία-24”. Το θέμα αυτό συζητήθηκε ειδικότερα κατά την ολομελή συνεδρίαση...
31 Μαΐου, 2021 - 23:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 1:19

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ για τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ για τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού

Τις εντός Εκκλησίας συζητήσεις σχετικά με το ζήτημα της νομικής υποστήριξης των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, σε τηλεοπτική συνέντευξη του στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» του δικτύου “Ρωσία-24”.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε ειδικότερα κατά την ολομελή συνεδρίαση της Διασυνοδικής Επιτροπής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε από 26 έως 28 Μαΐου στη Μόσχα, όπου υιοθετήθηκε το σχέδιο με τίτλο «Περί απαραβιάστου της ζωής του ανθρώπου από στιγμής της συλλήψεως». Τη σχετική επί του θέματος εισήγηση παρουσίασε στην ολομέλεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Στην συνέχεια, το σχέδιο θα παραπεμφθεί προς εξέταση στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

«Αυτή η συζήτηση ξεκινάει από το γεγονός ότι αναγνωρίζουμε στο ανθρώπινο έμβρυο τα ίδια δικαιώματα, όπως και στον γεννηθέντα άνθρωπο», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος στην εκπομπή και πρόσθεσε: «Επιμένουμε ότι η αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να επεκτείνεται και στα έμβρυα. Επομένως, θεωρούμε απαράδεκτη τη χρήση των εμβρύων ως βιολογικό υλικό, όπως και κάθε άλλη παρόμοια μεταχείριση τους».

Επίσης τόνισε ότι η ζωή του ανθρωπίνου εμβρύου πρέπει να προστατευθεί από τον νόμο. «Αποστολή μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να γεννηθούν όλοι όσοι έχουν πλήρες δικαίωμα σε αυτό», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων