05/01/2022 05/01/2022 Πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνουν όλα όσα είναι απαραίτητα προκειμένου οι συσσωρευμένες τώρα διεθνείς αντιθέσεις να επιλυθούν ειρηνικά μέσω συνομιλιών εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμλσκ κ. Ιλαρίων σχολιάζοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε στις διεθνείς σχέσεις και τις προσπάθειες να οικοδομηθεί η στρατηγική σταθερότητα, τις οποίες καταβάλλουν οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ. Μιλώντας στην...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2022 - 10:49

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ για τις συνομιλίες Ρωσίας-ΗΠΑ

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ για τις συνομιλίες Ρωσίας-ΗΠΑ

Πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνουν όλα όσα είναι απαραίτητα προκειμένου οι συσσωρευμένες τώρα διεθνείς αντιθέσεις να επιλυθούν ειρηνικά μέσω συνομιλιών εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμλσκ κ. Ιλαρίων σχολιάζοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε στις διεθνείς σχέσεις και τις προσπάθειες να οικοδομηθεί η στρατηγική σταθερότητα, τις οποίες καταβάλλουν οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας δήλωσε ότι “υπάρχουν πάρα πολλές δυνάμεις, οι οποίες επιθυμούν να μας εμπλέξουν σε κάποιου είδους πόλεμο, μάλιστα τέτοιες υπάρχουν όχι μόνο εκτός της χώρας μας, αλλά και εντός αυτής», και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εκείνοι, που θέλουν να επιδεικνύουν τα όπλα τους, οι οποίοι λένε ότι είμαστε δήθεν αήττητοι, δήθεν ακατανίκητοι, ότι θα αποκρούσουμε οποιοδήποτε εχθρό».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας πρότεινε να θυμηθούν την ιστορία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο ενεπλάκη η Ρωσία: «Όταν άρχιζε, υπήρξε μια τεράστια έκρηξη πατριωτικών συναισθημάτων, όλοι νόμιζαν ότι θα είναι ένας σύντομος νικηφόρος πόλεμος. Το αποτέλεσμα όμως, όπως αποδείχθηκε, ήταν ότι αυτός κατέστρεψε τη χώρα. Μάλιστα, όχι εξαιτίας κάποιας στρατιωτικής ανεπάρκειας, διότι η Ρωσία είχε κάθε ευκαιρία να κερδίσει στο πεδίο της μάχης. Οι εχθροί της χώρας μας αποδείχθηκαν πιο πονηροί: μας έστειλαν σε ένα ασφαλισμένο βαγόνι ανθρώπους, οι οποίοι άρχισαν να τη φθείρουν εκ των έσω. Χρειάσθηκαν όχι περισσότεροι από μερικούς μήνες, ώστε η Ρωσία να χάσει εκ των πραγμάτων τον πόλεμο, τον οποίο είχε κάθε δυνατότητα να κερδίσει, και κατέρρευσε η μεγάλη Ρωσική Αυτοκρατορία. Φρονώ ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε τέτοια λάθη».

Με πληροφορίες από το ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων