24/10/2022 24/10/2022 Ξεκίνησαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στη Ρώμη της Ιταλίας οι εργασίες του διαθρησκειακού φόρουμ με θέμα «Έκκληση για ειρήνη» που διοργανώνεται από την Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου. Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης στο συνεδριακό κέντρο La Nuvola, προβλήθηκαν ή έγιναν δια ζώσης οι παρεμβάσεις των Προέδρων της Γαλλίας και Ιταλίας Εμανουέλ Μακρόν...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 21:43

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στη Ρώμη για τo φόρουμ «Έκκληση για ειρήνη»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στη Ρώμη για τo φόρουμ «Έκκληση για ειρήνη»

Ξεκίνησαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στη Ρώμη της Ιταλίας οι εργασίες του διαθρησκειακού φόρουμ με θέμα «Έκκληση για ειρήνη» που διοργανώνεται από την Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης στο συνεδριακό κέντρο La Nuvola, προβλήθηκαν ή έγιναν δια ζώσης οι παρεμβάσεις των Προέδρων της Γαλλίας και Ιταλίας Εμανουέλ Μακρόν και Σέρτζιο Ματαρέλα, του Προέδρου της Διασκέψεως των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Ιταλίας καρδιναλίου Ματέο Τζούπι, του ιδρυτή της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου Ανδρέα Ρικάρντι και σειράς θρησκευτικών προσωπικοτήτων από διάφορα σημεία του κόσμου.

 

 

Με την ευλογία του Mακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στις εργασίες του φόρουμ συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος και το στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων Ι. Νικολάεφ.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος είχε επαφές με εκπροσώπους κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, Χριστιανικών δογμάτων και παραδοσιακών θρησκειών, οι οποίοι συμμετέχουν στο διαθρησκειακό φόρουμ.

Οι εργασίες του φόρουμ συνεχίζονται το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου 2022.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων