09/02/2023 09/02/2023 Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Αργεντινή Ντμίτρι Φεοκτίστοφ είχε στο Μπουένος Άιρες την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο οποίος βρίσκεται από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Αργεντινής για την διάσκεψη στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ρωσική Ορθόδοξη...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 17:07

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στην Αργεντινή – Συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στην Αργεντινή – Συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Αργεντινή Ντμίτρι Φεοκτίστοφ είχε στο Μπουένος Άιρες την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο οποίος βρίσκεται από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Αργεντινής για την διάσκεψη στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και ομογένεια: η εμπειρία της συνεργασίας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη Ρωσική πρεσβεία ο Πρώτος Γραμματέας Όλεγκ Κολομίν και από την πλευρά του Πατριαρχείου Μόσχας ο Αρχιεπίσκοπος Αργεντινής και Νότιας Αμερικής κ. Λεωνίδας, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικόλαος Λισενιούκ, ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί υποθέσεων διασποράς πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ και ο βοηθός του Προέδρου του ΤΕΕΣ π. Αλέξανδρος Γερσόφ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Μετά τη συνάντηση, ακολούθησε δεξίωση στη Ρωσική Πρεσβεία προς τιμήν των συμμετεχόντων στη διάσκεψη στρογγυλής τραπέζης. Ο Ρώσος Πρέσβης κ. Φεοκτίστοφ απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τον επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματικής αποστολής για τη φιλοξενία και εξέφρασε την ελπίδα για την συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Να σημειωθεί ότι οι διασκέψεις στρογγυλής τραπέζης, που είναι αφιερωμένες στους Ρώσους ομογενείς, διεξάγονται από το 2009 σε διάφορες περιοχές της υφηλίου. Συνολικά έχουν διεξαχθεί δέκα διασκέψεις. Η τωρινή διάσκεψη είναι η ενδέκατη στη σειρά και η δεύτερη στη λατινοαμερικανική ήπειρο. Η πρώτη διάσκεψη διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Αργεντινής το 2010.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων