21/11/2023 22/11/2023 Το Θ΄ Διεθνές Πολιτιστικό Φόρουμ Αγίας Πετρούπολης διεξήχθη το τριήμερο από 16 έως 18 Νοεμβρίου 2023 με τη συμμετοχή διακεκριμένων σκηνοθετών, μουσικών, ηθοποιών, εμπειρογνωμόνων, πολιτιστικών και κοινωνικών οργανώσεων από τη Ρωσία και περισσότερες από εβδομήντα χώρες. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου το Πατριαρχείο Μόσχας εκπροσώπησε στο Φόρουμ...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 2:07

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στο Διεθνές Πολιτιστικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στο Διεθνές Πολιτιστικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Το Θ΄ Διεθνές Πολιτιστικό Φόρουμ Αγίας Πετρούπολης διεξήχθη το τριήμερο από 16 έως 18 Νοεμβρίου 2023 με τη συμμετοχή διακεκριμένων σκηνοθετών, μουσικών, ηθοποιών, εμπειρογνωμόνων, πολιτιστικών και κοινωνικών οργανώσεων από τη Ρωσία και περισσότερες από εβδομήντα χώρες. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου το Πατριαρχείο Μόσχας εκπροσώπησε στο Φόρουμ ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος.

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Κοινός πολιτισμός. Κοινή ιστορία. Κοινό μέλλον», που ήταν αφιερωμένη στα ζητήματα εδραίωσης του ιστορικού πολιτισμού ενώπιον των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής σε παγκόμσιο επίπεδο.

Συντονιστής της συζήτησης, η οποία διεξήχθη στο ιστορικό κτήριο του Κεντρικού Επιτελείου στην Πλατεία των Ανακτόρων, ανέλαβε ο συμπρόεδρος της Ρωσικής Ιστορικής Εταιρείας, Αναπληρωτής Υπουργός Επιστήμης και Ανώτατης Παιδείας της Ρωσίας Κ. Μογκιλιέφσκι. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πιέρ ντε Γκολ (εγγονός του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Σαρλ ντε Γκολ), ο διευθυντής του Ινστιτούτου BRICS Μπινόντ Σινγκχ κ.ά. Στην παρέμβασή του ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος τόνισε τον ρόλο της θρησκείας ως πηγής γνώσης για τον πολιτισμό και αναφέρθηκε στον διεξαγόμενο από το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων διαθρησκειακό διάλογο.

Στο περιθώριο του Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις στα πλαίσια των θεματικών ενοτήτων «Τεχνητή νοημοσύνη: απειλή ή αγαθό για τον πολιτισμό;», «Προσέγγιση της ιστορίας μέσω του πολιτισμού», «Ο παραδοσιακός πολιτισμός ως θεμέλιο οικοδόμησης της κοινωνίας».

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ έλαβε μέρος στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Φόρουμ, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τους συμμετέχοντες του Φόρουμ. Ο Ρώσος Πρόεδρος απηύθυνε χαιρετιστήριο λόγο και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, καταληκτήρια ημέρα των εργασιών του Φόρουμ, ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος παρέστη στην επίσημη τελετή απονομής του βραβείου του Ερμιτάζ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου του Κρατικού Μουσείου Ερμιτάζ, παρουσία της Αντιπροέδρου της Κυβέρνσης της Ρωσίας Τ. Γκόλικοβα, της Υπουργού Πολιτισμού Ο. Λιουμπίμοβα, τουΔιευθυντή του Ερμιτάζ Μ. Πιοτρόφσκι και του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Α. Μπεγκλόφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων