09/12/2022 09/12/2022 Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο οποίος με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βουλγαρία, μετέβη στις 7 Δεκεμβρίου 2022 στο Πέρασμα της Σίπκα, όπου κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου 1877-1878 για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2022 - 16:06

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στο ιστορικό Πέρασμα της Σίπκα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στο ιστορικό Πέρασμα της Σίπκα

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, ο οποίος με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βουλγαρία, μετέβη στις 7 Δεκεμβρίου 2022 στο Πέρασμα της Σίπκα, όπου κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου 1877-1878 για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας διεξάγονταν σκληρές μάχες μεταξύ των Ρωσικών στρατευμάτων, που υποστηρίζονταν από Βουλγάρους πολιτοφύλακες, και των στρατευμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην Ιερά Μονή Γεννήσεως του Χριστού, που βρίσκεται στους πρόποδες του Περάσματος, τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής π. Παγκράτιος Μπούζοφ, ο οποίος αφηγήθηκε την ιστορία της Μονής και του ομώνυμου ναού-μνημείου, το οποίο ανηγέρθη κατά τα έτη 1885-1902 στη μνήμη των Ρώσων και Βουλγάρων στρατιωτών, που έπεσαν στις μάχες στα περίχωρα των πόλεων Καζανλίκ και Στάρα Ζαγκόρα. Το εσωτερικό του ναού είναι διακοσμημένο με 34 μαρμάρινες πλάκες με ονόματα των στρατιωτικών μονάδων, που συμμετείχαν στις μάχες, των στρατιωτών και αξιωματικών του ρωσικού στρατού, καθώς και των Βουλγάρων πολιτοφυλάκων. Τα λείψανα των ηρώων αναπαύονται στην κρύπτη νου ναού.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ τέλεσε ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στις μάχες για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας Ρώσων στρατιωτών και Βουλγάρων πολιτοφυλάκων.

Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέβη στο Ρωσικό κοιμητήριο, που ευρίσκεται πλησίον του ναού και ξεναγήθηκε στο μοναστηριακό συγκρότημα, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος επισκέφθηκε τα αξιοθέατα της πόλεως Καζανλίκ και μετέβη μεταξύ άλλων στην γυναικεία Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στο ταξίδι συνόδευσαν τον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο ο ασκών χρέη αναπληρωτή Προέδρου του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στη Σόφια αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέεφ και ο βοηθός του Προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέας Αλέξανδρος Γερσόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανηγύρισε το Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας στη Σόφια

Στη Φιλιππούπολη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων