03/04/2024 03/04/2024 Τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, για την προσοχή και μέριμνα που δείχνει για την Εξαρχία Λευκορωσίας, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  Με αφορμή την Ημέρα Ενότητας των Λαών Λευκορωσίας και Ρωσίας, που τιμάται στις 2 Απριλίου, ο Μόσχας Κύριλλος τόνισε ότι αυτή η εορτή υπενθυμίζει...
03 Απριλίου, 2024 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2024 - 10:30

Ο Μόσχας Κύριλλος για τη στήριξη Λουκασένκο στην Εξαρχία Λευκορωσίας

Διαδώστε:
Ο Μόσχας Κύριλλος για τη στήριξη Λουκασένκο στην Εξαρχία Λευκορωσίας

Τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, για την προσοχή και μέριμνα που δείχνει για την Εξαρχία Λευκορωσίας, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

Με αφορμή την Ημέρα Ενότητας των Λαών Λευκορωσίας και Ρωσίας, που τιμάται στις 2 Απριλίου, ο Μόσχας Κύριλλος τόνισε ότι αυτή η εορτή υπενθυμίζει αρχικά τις κοινές καταβολές όλων των σλαβικών λαών που οδηγούν στην αμοιβαία στήριξη. “Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στις σύγχρονες συνθήκες, όταν ολόκληρο το σύστημα διεθνών σχέσεων δοκιμάζεται και η Ρωσία και η Λευκορωσία αντιμετωπίζουν μαζί σοβαρές εξωτερικές απειλές που αμφισβητούν την ίδια τους την ύπαρξη”, ανέφερε, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη συμπόρευση Ρωσίας-Λευκορωσίας σε επίπεδο πολιτικό.

Προβάλλοντας την εκκλησιαστική διάσταση της πολιτικής συμπόρευσης των δύο χωρών, ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε και στη στήριξη Λουκασένκο στην Εξαρχία Λευκορωσίας. “Σας είμαι ευγνώμων για την στήριξή σας στην Εξαρχία Λευκορωσίας του Πατριαρχείου Μόσχας. Ελπίζω ότι ο καλός διάλογος και η αλληλεπίδραση μεταξύ της Εκκλησίας, του κοινού και των κυβερνητικών αρχών της Λευκορωσίας και της Ρωσίας θα συνεχίσει να συμβάλλει στην πνευματική διαφώτιση και στην εγκαθίδρυση παραδοσιακών ηθικών αξιών στη ζωή των ανθρώπων”, γράφει.

“Σας είμαι ευγνώμων, Μακαριώτατε, για το ακούραστο έργο σας με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας Λευκορωσίας-Ρωσίας, την ενίσχυση της ειρήνης των πολιτών και της αμοιβαίας κατανόησης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή δύσκολη διεθνή κατάσταση”, αναφέρει ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας στο δικό του μήνυμα προς τον Πατριάρχη Κύριλλο.

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων