16/02/2020 16/02/2020 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος δήλωσε ότι βασικός στόχος στη ζωή των νέων ανθρώπων πρέπει να είναι η δημιουργία της οικογένειας! «Δεν είναι τυχαίο ότι η Ημέρα της ορθόδοξης νεολαίας συμπίπτει με την Υπαπαντή, επειδή το ιδανικό της ζωής των νέων πρέπει να γίνει η δημιουργία της οικογένειας. δεν είναι το...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2020 - 15:54

Ο Μόσχας Κύριλλος για τους νέους

Διαδώστε:
Ο Μόσχας Κύριλλος για τους νέους

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος δήλωσε ότι βασικός στόχος στη ζωή των νέων ανθρώπων πρέπει να είναι η δημιουργία της οικογένειας!

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ημέρα της ορθόδοξης νεολαίας συμπίπτει με την Υπαπαντή, επειδή το ιδανικό της ζωής των νέων πρέπει να γίνει η δημιουργία της οικογένειας. δεν είναι το μοναδικό ιδανικό, βέβαια. Οι σύγχρονες τεχνολογίες, το σύγχρονο επίπεδο της ζωής παρέχει τη δυνατότητα να συνδυάζεται η οικογενειακή ασχολία με την επαγγελματική ενασχόληση. Είναι σημαντικό ή σύγχρονη νεολαία να μπορεί να καθορίζει τις προτεραιότητες και να συγκεντρώνεται στην δημιουργία της οικογένειας, αναπτύσσοντας όλες τις δεξιότητες και φτάνουν σε καλά επαγγελματικά επίπεδα», είπε.

Η Ημέρα της ορθόδοξης νεολαίας εορτάζεται στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μαζί με την εορτή της Υπαπαντής στις 15 Φεβρουαρίου.

Σήμερα, Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, τελέστηκε ειδική «παιδική» Λειτουργία στο ναό του Σωτήρος Χριστού χοροστατούντος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κυρίλλου.

Στη λειτουργία συμμετείχαν μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων και των Ορθόδοξων Σχολείων της Μόσχας. Η παράδοση της Λειτουργίας αυτής καθιερώθηκε από τον ίδιο τον Προκαθήμενο 4 χρόνια πριν, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επαρχίας της Μόσχας π. Αλέξανδρος Βόλκοφ.

Όπως τόνισε, πρωτίστως όλα τα παιδιά που προσκλήθηκαν στην Λειτουργία, προσεύχονται, όμως μερικοί θα βοηθήσουν στην τέλεση της ίδιας της Λειτουργίας στο Ιερό. Επίσης θα ψέλνει μια χορωδία από 300 μαθητές των παιδικών σχολών χορωδίας.

Η ηλικία των παιδιών κυμαίνεται από 8 έως 15-16 ετών.

«Είναι κατανοητό ότι υπάρχουν και πιο μικρά παιδιά στα σχολεία Κατηχητικού, αλλά για μωρά και βρέφη είναι δύσκολο να αντέξουν μια πολύωρη Λειτουργία, αν και βέβαια μπορούν να συμμετάσχουν, δεν υπάρχουν περιορισμοί», πρόσθεσε ο π. Αλέξανδρος.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτάει αυτή η λειτουργία λόγω της Υπαπαντής, επειδή «με αυτή την εορτή η Εκκλησία μας ενθυμίζει για την ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς ως χριστιανοί για την ανατροφή των παιδιών μας», είπε ο π. Αλεξάντρ και πρόσθεσε ότι στα παιδικά χρόνια θεμελιώνονται «βάσεις εκείνης της πίστης, την οποία μετέπειτα ο άνθρωπος πρέπει να περάσει από όλη τη ζωή του», συμπέρανε ο ιερέας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων