09/05/2023 09/05/2023 Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για τον εορτασμό της 78ης επετείου από τη Νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945. Στην ομιλία του πριν την έναρξη της παρέλασης ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία επιθυμεί «ένα ειρηνικό μέλλον» και σημείωσε ότι όλη η χώρα στηρίζει «την ειδική...
09 Μαΐου, 2023 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 13:26

Ο Μόσχας Κύριλλος στους εορτασμούς για την 78η επέτειο της Νίκης

Διαδώστε:
Ο Μόσχας Κύριλλος στους εορτασμούς για την 78η επέτειο της Νίκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για τον εορτασμό της 78ης επετείου από τη Νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945.

Στην ομιλία του πριν την έναρξη της παρέλασης ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία επιθυμεί «ένα ειρηνικό μέλλον» και σημείωσε ότι όλη η χώρα στηρίζει «την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία.

Την παρέλαση παρακολούθησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος καθώς επίσης και ο Πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan, ο Πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev,ο Πρόεδρος του Κιργιστάν Sadyr Japarov, ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν Emomali Rahmon, ο Πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Serdar Berdimuhamedov και ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev.

Χθες ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο του Αλεξάνδρου κοντά στο Τείχος του Κρεμλίνου.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Ρωσία διοργανώνεται με αφορμή την 78η επέτειο από τη νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όνομα που χρησιμοποιείται στη Ρωσία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο). Ένα από τα πιο διάσημα γεγονότα της 9ης Μαΐου, η «Πορεία του Αθάνατου Συντάγματος» (Immortal Regiment March) – μια επίσημη πομπή όπου οι άνθρωποι παρελαύνουν με πορτρέτα των βετεράνων συγγενών τους του Β ‘ Παγκοσμίου Πολέμου – καταργήθηκε εφέτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων