15/06/2019 15/06/2019 Στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας έγινε συνεδρίαση της Επιτροπής σε θέματα συνεργασίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την μουσειακή κοινότητα. Αναλυτικότερα τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν τα θέματα συνεργασίας της κοινότητας του ναού του Αγίου Βλαδίμηρου που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Χερσονήσου της Ταυρίδας και του ναού-κοιμητηρίου του Αγίου Βλαδίμηρου, όπου βρίσκονται τάφοι των...
15 Ιουνίου, 2019 - 10:39

Ο μουσειακός πλούτος στο επίκεντρο στη Ρωσία

Διαδώστε:
Ο μουσειακός πλούτος στο επίκεντρο στη Ρωσία

Στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας έγινε συνεδρίαση της Επιτροπής σε θέματα συνεργασίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την μουσειακή κοινότητα. Αναλυτικότερα τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν τα θέματα συνεργασίας της κοινότητας του ναού του Αγίου Βλαδίμηρου που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Χερσονήσου της Ταυρίδας και του ναού-κοιμητηρίου του Αγίου Βλαδίμηρου, όπου βρίσκονται τάφοι των ναυάρχων του ρωσικού στόλου, με το στρατιωτικό ιστορικό μουσείο.
Η ατζέντα της ημέρας συμπεριλάμβανε ζητήματα για περιουσιακές σχέσεις των μουσείων των πόλεων Βλαντίμιρ και Σούζνταλ με την Επαρχία της Γιαροσλάβλ και του μουσείου Μπελοζέρσκι με την Επαρχία της Βολόγδα. Επίσης συζητήθηκαν θέματα παράδοσης των κτιρίων του μουσείου του Ανδρέι Ρουμπλιόφ στην Ιερά Μονή του Σωτήρος και του Αγίου Ανδρονίκου που αναγεννιέται τώρα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων