21/03/2019 21/03/2019 Ο γενικός διευθυντής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κινηματογραφικού ομίλου MOSFILM Καρέν Σαχναζάροφ συναντήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και παρέδωσε 10 εικόνες τέλους 19ου – αρχές 20ου αιώνα που φυλάσσονταν στις αποθήκες του ομίλου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι εικόνες θα βρούν την άξια τους θέση σε ορθοδόξους ναούς. Ο Πατριάρχης...
21 Μαρτίου, 2019 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2019 - 9:19

Ο Πατρ. Κύριλλος παρέλαβε εικόνες του 19ου αι.

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Κύριλλος παρέλαβε εικόνες του 19ου αι.

Ο γενικός διευθυντής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κινηματογραφικού ομίλου MOSFILM Καρέν Σαχναζάροφ συναντήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και παρέδωσε 10 εικόνες τέλους 19ου – αρχές 20ου αιώνα που φυλάσσονταν στις αποθήκες του ομίλου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι εικόνες θα βρούν την άξια τους θέση σε ορθοδόξους ναούς.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών διαβεβαίωσε τους αρχηγούς του κινηματογραφικού ομίλου ότι μετά την ανακατασκευή οι εικόνες θα βρεθούν στα τέμπλα των νέων υπό κατασκευή ναών, επειδή η παρουσία ενός παλαιού είδωλου έχει μεγάλη σημασία για την παραδοχή της διαδοχικότητας.

Στον κινηματογραφικό όμιλο υπάρχουν αποθήκες που ξεπερνούν τα 600 χιλ. αντικείμενα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν εικόνες, τα οποία φυλάσσονται σε ένα ειδικό μέρος. Η συλλογή αυτή έρχεται να κλείσει ένα αιώνα και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να σώσουν πολλά πολύτιμα αντικείμενα που απειλούνταν με εξαφάνισαν στα σοβιετικά χρόνια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων