03/11/2019 03/11/2019 Την Συνοδική επιστολή με την οποία αποκαθίσταται η ενότητα μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Δυτικοευρωπαϊκών ενοριών με το Πατριαρχείο της Μόσχας, υπέγραψε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στην Πατριαρχική κατοικία στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ. Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος υπέγραψε δυο αντίγραφα της επιστολής. Το ένα θα παραδοθεί σήμερα, κατά τη...
03 Νοεμβρίου, 2019 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2019 - 9:32

Ο Πατρ. Μόσχας αποκατάστησε την Αρχιεπισκοπή Δυτικοευρωπαϊκών ενοριών

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Μόσχας αποκατάστησε την Αρχιεπισκοπή Δυτικοευρωπαϊκών ενοριών

Την Συνοδική επιστολή με την οποία αποκαθίσταται η ενότητα μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Δυτικοευρωπαϊκών ενοριών με το Πατριαρχείο της Μόσχας, υπέγραψε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στην Πατριαρχική κατοικία στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος υπέγραψε δυο αντίγραφα της επιστολής. Το ένα θα παραδοθεί σήμερα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη, ενώ το άλλο θα τεθεί στο αρχείο του Πατριαρχείου Μόσχας.

Κατά την διάρκεια της υπογραφής της επιστολής παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων,  ο Επίσκοπος Βοσκρεσένσκι Διονύσιος,  ο Μητροπολίτης  Κορσούν Αντώνιος και ο Πρωθιεράεας Νικολάι Μπαλασώφ. Ως εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Δυτικοευρωπαϊκών χωρών παρέστη ο ο Επίσκοπος Ζελενογκράντ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων