08/07/2019 08/07/2019 Στην ιστορική Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου στο Κονέφσκυ τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την Κυριακή 7 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν τα εγκαίνια της προτομής του Αγίου Αρσενίου Κονέφσκυ, ο οποίος ίδρυσε τη Μονή πριν 625 χρόνια. Της ακολουθίας του Αγιασμού...
08 Ιουλίου, 2019 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2019 - 16:56

Ο Πατρ. Μόσχας στην ιστορική Μονή Κονέφσκυ

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Μόσχας στην ιστορική Μονή Κονέφσκυ

Στην ιστορική Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου στο Κονέφσκυ τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την Κυριακή 7 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν τα εγκαίνια της προτομής του Αγίου Αρσενίου Κονέφσκυ, ο οποίος ίδρυσε τη Μονή πριν 625 χρόνια. Της ακολουθίας του Αγιασμού προέστη ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

Το μνημείο του Αγίου Αρσενίου δημιουργήθηκε από τον Ρώσο γλύπτη Andrei Kovalchuk. Ο συμβολισμός του μνημείου περιλαμβάνει τον σταυρό και την εικόνα της Παναγίας.

“Το κύριο θέμα της επίγειας ζωής του Αγίου Αρσενίου υπήρξε η Παναγία, γι’ αυτό και στο χέρι του Αγίου τοποθετήσαμε την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου” τόνισε ο υπεύθυνος του έργου.

Ακολούθησε επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου στο παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αρσένιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων