20/08/2019 20/08/2019   Στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αγία Πετρούπολη χοροστάτησε την Δευτέρα 19 Αυγούστου, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλος, τιμώντας την μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας κι αφού ευλόγησε τα σταφύλια (τηρώντας την μακραιωνη παράδοση) ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε...
20 Αυγούστου, 2019 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2019 - 8:31

Ο Πατρ. Μόσχας ευλογεί τα σταφύλια

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Μόσχας ευλογεί τα σταφύλια

 

Στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αγία Πετρούπολη χοροστάτησε την Δευτέρα 19 Αυγούστου, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλος, τιμώντας την μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας κι αφού ευλόγησε τα σταφύλια (τηρώντας την μακραιωνη παράδοση) ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παραμένει μακριά από διαχωρισμούς και σχίσματα.
Πραγματοποίηση μάλιστα μια προσευχή και για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Ο Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς στον Ναό αυτό λειτουργούσε ο πατέρας του και από πολύ μικρός τον επισκεπτόταν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων