02/08/2019 02/08/2019 Για τα θύματα της πλημμύρας που έχει πλήξει την περιοχή Αμούρ στην νοτιοανατολική Ρωσία, προσεύχεται ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή εδώ και δέκα ημέρες έχουν πλημμυρίσει παραπόταμοι του ποταμού Αμούρ. Εκατοντάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα και τουλάχιστον δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια...
02 Αυγούστου, 2019 - 11:02

Ο Πατρ. Μόσχας προσεύχεται για τα θύματα των πλημμυρών

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Μόσχας προσεύχεται για τα θύματα των πλημμυρών

Για τα θύματα της πλημμύρας που έχει πλήξει την περιοχή Αμούρ στην νοτιοανατολική Ρωσία, προσεύχεται ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή εδώ και δέκα ημέρες έχουν πλημμυρίσει παραπόταμοι του ποταμού Αμούρ. Εκατοντάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα και τουλάχιστον δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, μεταξύ των οποίων 900 παιδιά.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπλαγοβέσενσκ και Τίνδας κ. έστειλε αναφορά στον Πατριάρχη Κυρίλλο, ενημερώνοντάς τον για την κατάσταση που επικρατεί.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε τη συμπάθεια για τα θύματα και τους διαβεβαίωσε ότι προσεύχεται για τον τερματισμό της φυσικής καταστροφής. Επιπλέον, ανακοίνωσε την άμεση εκτιαμίευση ενός εκατ. ρουβλίων για να βοηθήσει τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων