28/09/2020 28/09/2020 Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προσεύχεται για την έγκαιρη ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε  ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντιμίρ Λεγκόιντα. «Ο Μακαριώτατος θεωρεί σημαντικό τον ρόλο των ηγετών των δύο χωρών, οι οποίοι πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 10:46

Ο Πατρ. Μόσχας προσεύχεται για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Μόσχας προσεύχεται για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προσεύχεται για την έγκαιρη ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε  ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

«Ο Μακαριώτατος θεωρεί σημαντικό τον ρόλο των ηγετών των δύο χωρών, οι οποίοι πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την εγκαθίδρυση της ειρήνης», υπογράμμισε ο κ. Λεγκόιντα και πρόσθεσε ότι “η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πάντα βοηθούσε στη διατήρηση ενός διαλόγου μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και είναι έτοιμη να συνεχίσει να εκπληρώνει αυτήν την αποστολή»

Τουλάχιστον άλλοι 15 στρατιώτες του Ναγκόρνο – Καραμπάχ σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της αποσχιθείσας αυτής περιοχής που στηρίζεται από την Αρμενία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 39.

Συνολικά 32 στρατιωτικοί του Ναγκόρνο- Καραμπάχ έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες, Κυριακή, το πρωί, όταν ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ενώ περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί.

Επιπλέον πέντε άμαχοι Αζέροι και δύο Αρμένιοι άμαχοι από το Ναγκόρνο- Καραμπάχ έχουν επίσης σκοτωθεί.

Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ανακοινώσει τις απώλειές του.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν λόγω της αποσχισθείσας περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζονταν σήμερα το πρωί, με τις δύο πλευρές να αναπτύσσουν βαρύ πυροβολικό, όπως ανακοίνωσαν.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας έκανε λόγο για συγκρούσεις που σημειώνονταν όλη τη διάρκεια της νύκτας, ενώ το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι οι αρμένικες δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Τάρταρ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων