11/01/2021 11/01/2021 Στις 11 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Πνευματικό Καθεδρικό Ναό της πόλης του Μινσκ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μινσκ καιΖασλάβλ κ. Βενιαμίν,  Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λέυκορωσίας συναντήθηκε τα Χριστούγεννα με τα παιδιά από περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφή του Τσέρνομπιλ.  Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας, το Ίδρυμα Ειρήνης της Λευκορωσίας  σε συνεργασία με την κυβέρνηση της...
11 Ιανουαρίου, 2021 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2021 - 19:29

Ο Έξαρχος Λευκορωσίας με παιδιά από το Τσέρνομπιλ

Διαδώστε:
Ο Έξαρχος Λευκορωσίας με παιδιά από το Τσέρνομπιλ

Στις 11 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Πνευματικό Καθεδρικό Ναό της πόλης του Μινσκ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μινσκ καιΖασλάβλ κ. Βενιαμίν,  Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λέυκορωσίας συναντήθηκε τα Χριστούγεννα με τα παιδιά από περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφή του Τσέρνομπιλ. 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας, το Ίδρυμα Ειρήνης της Λευκορωσίας  σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας τα Χριστούγεννα οργανώνει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία  με την υποστήριξη των τοπικών περιφερειών που συμμετέχουν επίσης ενεργά.

Παιδιά από 29 περιοχές των περιφερειών που επλήγησαν από τις συνέπειες της καταστροφής του Τσέρνομπιλ, προσκλήθηκαν στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα, το οποίο τρέχει για 27η συνεχή χρονιά.

Κατά παράδοση, το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πνεύματος του Μινσκ. 200 παιδιά προσκλήθηκαν στον καθεδρικό ναό για μια συνάντηση με τον Μητροπολίτη του Μινσκ κ Βενιαμίν. Τα παιδιά ευχήθηκαν στον Πατριαρχικό Έξαρχο για την εορτή των Χριστουγέννων ενώ τραγούδησαν τα κάλαντα και απήγγειλαν ποιήματα για τα Χριστούγεννα. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η πολύ σημαντική παράδοση. « Αυτή η εκδήλωση φέρνει το φως της αγάπης στους γείτονές μας και στα παιδιά μας που είναι το μέλλον μας. Ταυτόχρονα, τα παιδιά εξοικειώνονται με την πνευματική παράδοση των ανθρώπων μας. Επισκεπτόμενοι τον Καθεδρικό Ναό, έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν περαιτέρω, να σκεφτούν τη Γέννηση του Χριστού, τι έκανε ο Υιός του Θεού και ο Υιός του Ανθρώπου. Και έτσι, ο σπόρος της καλοσύνης, της αγάπης, της συμπόνιας για τους άλλους ανθρώπους και της επιθυμίας να εργαστεί για το καλό των ανθρώπων μας και θα φυτευτεί στις ψυχές τους» , σημείωσε ο Μητροπολίτης Μινσκ και Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Βενιαμίν.

«Η δράση ενώνει τους ενήλικες και τα παιδιά, δίνει την ευκαιρία σε διάφορους οργανισμούς να συμμετάσχουν σε αυτήν, ώστε τα παιδιά να λάβουν χαρά και έμπνευση, έτσι ώστε αυτή η γη, που υπέστη την καταστροφή του Τσερνομπίλ, να αναβιώσει και να αποκτήσει δύναμη. Και αυτή η δύναμη, αναμφίβολα, δίνεται από ψηλά, αλλά μέσω των ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων