13/06/2021 13/06/2021 Το Τάγμα Δόξας και Τιμής πρώτου βαθμού απένειμε στον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, για την πρόνοιά του στην κατασκευή του κυρίως ναού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος, με την ευκαιρία της 1ης επετείου από τα εγκαίνια του ναού (14 Ιουνίου 2020). Το συγκεκριμένο παράσημο αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο της Ρωσικής...
13 Ιουνίου, 2021 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2021 - 17:30

Ο Πατριάρχης απένειμε το Τάγμα δόξας και τιμής στον Σεργκέι Σοϊγκού

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης απένειμε το Τάγμα δόξας και τιμής στον Σεργκέι Σοϊγκού

Το Τάγμα Δόξας και Τιμής πρώτου βαθμού απένειμε στον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, για την πρόνοιά του στην κατασκευή του κυρίως ναού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος, με την ευκαιρία της 1ης επετείου από τα εγκαίνια του ναού (14 Ιουνίου 2020). Το συγκεκριμένο παράσημο αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13 Ιουνίου 2021, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως Χριστού, που είναι και η κύρια εκκλησία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Κουμπίνκα πέριξ της Μόσχας!

Επίσης, εκκλησιαστικά βραβεία έλαβαν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Άμυνας: Αντρέι Καρταπόλοφ και Τιμόρ Ιβάνοφ, στους οποίους απονεμήθηκαν οι Τάξεις του Αγίου Πρίγκιπα Ντμίτρι Ντονσκόι, πρώτου βαθμού.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάλεσε, επίσης, τους στρατιωτικούς να θυμηθούν την αιώνια ζωή.

Ο καθεδρικός ναός της Αναστάσεως Χριστού ή κύριος ναός των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ένα στρατιωτικό μουσείο ανεγέρθησαν στο Στρατιωτικό-Πατριωτικό πάρκο της περιοχής Κουμπίνκα το 2020 για τον εορτασμό της 75ης επετείου της νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Ο Πατριάρχης Κύριλλος εγκαινίασε τον ναό στις 14 Ιουνίου 2020 και έγινε ο προϊστάμενός του. Στην φετινή Θεία Λειτουργία συμμετείχαν εκτός του υπουργού Άμυνας, που βραβεύθηκε, και αρκετές εκατοντάδες στρατιωτικοί και πολίτες. Η πρόσβαση στον ναό ήταν ανοιχτή σε όλους.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που χτίζονται οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ένοπλων Δυνάμεων. Σας ευχαριστώ ειλικρινά, Σεργκέι Κουζουγκέτοβιτς, για την αποφασιστική συμβολή σας στην οικοδόμηση αυτού του νέου συστήματος αλληλεπίδρασης μεταξύ της Εκκλησίας και των Ένοπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο Ρώσος Πατριάρχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι αποφάσεις λαμβάνονταν «μόνο στο επίπεδο Πατριάρχη και Υπουργού, τότε δεν θα είχαν διεισδύσει ποτέ στα βάθη της ζωής και δεν θα είχαν γονιμοποιηθεί σε πραγματικό επίπεδο». «Όλα αυτά έλαβαν την υποστήριξη στρατιωτικών ηγετών διαφορετικών επιπέδων, στρατιωτών. Και στο πρόσωπό σας, τους ευχαριστώ όλους για το γεγονός ότι σήμερα αναπτύσσονται όχι μόνο οι σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για το ότι, αναμφίβολα, το πνευματικό κλίμα στις ένοπλες δυνάμεις αλλάζει», είπε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος ζήτησε, ακόμα, την ευλογία του Θεού για τον ρωσικό λαό, τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, τον αρχηγό του κράτους, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και όλους τους στρατιωτικούς ηγέτες και στρατιώτες.

«Η εκπλήρωση του όρκου και του στρατιωτικού καθήκοντος είναι μια ιερή πράξη τόσο ενώπιον της χώρας όσο και ενώπιον του πλησίον και του Θεού. Και μπορεί ο Κύριος να μας βοηθήσει όλους. Είθε ο Θεός να ενισχύει τους συγγενείς και τους φίλους σας στην κατανόηση της σημασίας του τι κάνετε και να τους δίνει δύναμη να μοιράζονται με σας αυτή τη δύσκολη υπηρεσία  στην Πατρίδα», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Πηγή: ria.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων