10/08/2023 10/08/2023 Tα συλλυπητήριά του για την φονική έκρηξη σε εργοστάσιο στην πόλη Σεργκιέβ Ποσάντ, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας,  εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος. Ένας νεκρός, 8 αγνοούμενοι και 60 τραυματίες ήταν ο αρχικός απολογισμός, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. «Σας ζητώ να μεταφέρετε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους όσους επλήγησαν από την...
10 Αυγούστου, 2023 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2023 - 9:43

Ο Πατριάρχης Κύριλλος για τη φονική έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Κύριλλος για τη φονική έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα

Tα συλλυπητήριά του για την φονική έκρηξη σε εργοστάσιο στην πόλη Σεργκιέβ Ποσάντ, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας,  εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος.

Ένας νεκρός, 8 αγνοούμενοι και 60 τραυματίες ήταν ο αρχικός απολογισμός, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Σας ζητώ να μεταφέρετε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους όσους επλήγησαν από την τρομερή κακοτυχία, στους ανθρώπους που ανησυχούν για τους συγγενείς και τους φίλους τους που αγνοούνται ή βρίσκονται σε νοσοκομεία. Θρηνώ για τις συνέπειες της καταστροφής μαζί με τους κατοίκους της πόλης», σημείωσε ο Αγιώτατος.

«Μέσα από τις προσευχές του σεβάσμιου ηγουμένου της ρωσικής γης, του οποίου το ιερό μοναστήρι υπήρξε η πνευματική καρδιά του Σεργκιέβ Ποσάντ για αιώνες, είθε ο Ελεήμων Κύριος να ενισχύσει τα χέρια των γιατρών που τώρα αγωνίζονται για τη ζωή των θυμάτων και να στείλει δύναμη σε όσους εργάζονται για τον καθαρισμό των ερειπίων», σημειώνει.

Προσευχές για την υγεία των θυμάτων της έκρηξης στο οπτικό και μηχανολογικό εργοστάσιο Ζαγκόρβσκ πραγματοποιήθηκαν στην σε όλες τις εκκλησίες της επισκοπής Σερκέιβ Ποσάντ.

“Το Trinity-Sergius Lavra παρέχει βοήθεια σε διασώστες, πυροσβέστες και γιατρούς στο σημείο, παρέχοντάς τους νερό και τροφή. Με την πρώτη ευκαιρία οι ιερείς των τοπικών εκκλησιών θα επισκεφθούν όλους όσους αναζητούν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Μόσχας.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια στήλη καπνού να υψώνεται στον ουρανό πάνω από το σημείο της έκρηξης και σπασμένα παράθυρα σε πολυώροφα κτίρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων