31/01/2019 31/01/2019 Μόσχα Ιρίνα Μελίτη Για τα συναισθήματά του, αλλά και για την προσευχή που έκανε πριν από την εκλογή του ως Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος με αφορμή την συμπλήρωση (αύριο) 10 ετών  από την ενθρόνισή του. “Όταν ήμουν υποψήφιος,  συνειδητοποίησα σαφώς ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2019 - 11:54

Ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο “βαρύς Σταυρός”

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο “βαρύς Σταυρός”

Μόσχα Ιρίνα Μελίτη

Για τα συναισθήματά του, αλλά και για την προσευχή που έκανε πριν από την εκλογή του ως Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος με αφορμή την συμπλήρωση (αύριο) 10 ετών  από την ενθρόνισή του.

“Όταν ήμουν υποψήφιος,  συνειδητοποίησα σαφώς ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να εκλεγώ, αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρξει 100% βεβαιότητα. Φυσικά προσευχόμουν εκείνη την εποχή, αλλά ποτέ δεν ζήτησα, ούτε μια φορά από τον Κύριο, να εκλεγώ. Του ζήτησα να γίνει το θέλημά του”, δήλωσε ο Πατριάρχης σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Και ομολόγησε ότι εκείνη τη στιγμή, αναλογιζόμενος τους προκατόχους του, συνειδητοποίησε ότι το έργο του Πατριάρχη είναι “ένας μεγάλος βαρύς σταυρός”.

“Φυσικά, δεν μπορούσα να δω όλες τις πτυχές της ζωής του Πατριάρχη τότε, αλλά ήταν απόλυτα σαφές ότι ένας Πατριάρχης φέρει ένα βαρύ σταυρό. Και επειδή το θέλημα του Θεού εκδηλώθηκε στο πρόσωπό μου, θεώρησα καθήκον μου να σηκώσω αυτό το σταυρό όσο μου επιτρέπουν οι πνευματικές και σωματικές μου δυνάμεις”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων