11/05/2023 11/05/2023 Στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία στην Ιερά Μονή Ντανίλοφ (Αγίου Δανιήλ) στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συναντήθηκε χθες με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Νικολάεβιτς Τσερνισένκο. Καλωσορίζοντας τον προσκεκλημένο, ο Προκαθήμενος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας είπε: «Χαίρομαι που σας βλέπω και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να συζητήσουμε...
11 Μαΐου, 2023 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 10:48

Ο Πατριάρχης Κύριλλος συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Τσερνισένκο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Κύριλλος συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Τσερνισένκο

Στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία στην Ιερά Μονή Ντανίλοφ (Αγίου Δανιήλ) στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συναντήθηκε χθες με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Νικολάεβιτς Τσερνισένκο.

Καλωσορίζοντας τον προσκεκλημένο, ο Προκαθήμενος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας είπε: «Χαίρομαι που σας βλέπω και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που άπτονται των σχέσεων εκκλησίας-κράτους. Θα ήθελα να σημειώσω τον θετικό σας ρόλο στην ανάπτυξη αυτού του τομέα της δημόσιας ζωής μας και να εκφράσω τη βαθιά μου ικανοποίηση για τον τρόπο που έχουν αναπτυχθεί αυτές οι σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει κοινή συνεννόηση για την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων, υπάρχει μια αναμφισβήτητη πρόοδος – πρώτα από όλα εννοώ την αποκατάσταση των εκκλησιών, και των ιστορικών μνημείων».

Κατά τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος μίλησε, ειδικότερα, για τους στόχους της μεταρρύθμισης της διοικητικής-εδαφικής διαίρεσης των Επισκοπών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Η δημιουργία νέων Επισκοπών υπαγορεύτηκε από άκρα ανάγκη, επειδή πολλές από τις Επισκοπές της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας ήταν μεγαλύτερες από ορισμένες τοπικές εκκλησίες. Ήταν πολύ σημαντικό να κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ότι ο Επίσκοπος θα έρθει πιο κοντά τόσο με τον κλήρο όσο και με τον λαό!Έτσι αυξήσαμε τον αριθμό των Επισκοπών. Και με τη χάρη του Θεού, τα καταφέραμε»,σημείωσε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων