30/05/2021 31/05/2021 Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Τις εγκάρδιες ευχές του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα γενέθλια της που εορτάζει σήμερα, Κυριακή 30 Μαΐου 2021, εκφράζει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος. Στο ευχετήριο μήνυμα του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κάνει επίσης ιδιαίτερη μνεία στους στενούς δεσμούς που...
30 Μαΐου, 2021 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2021 - 14:23

Ο Πατριάρχης Μόσχας εύχεται στην ΠτΔ για τα γενέθλια της

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας εύχεται στην ΠτΔ για τα γενέθλια της
  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Τις εγκάρδιες ευχές του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα γενέθλια της που εορτάζει σήμερα, Κυριακή 30 Μαΐου 2021, εκφράζει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

Στο ευχετήριο μήνυμα του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κάνει επίσης ιδιαίτερη μνεία στους στενούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Ρωσία.

Αναλυτικά, το ευχετήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου αναφέρει:

Προς την Αυτής Εξοχότητα, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Εξοχότατη Κυρία Πρόεδρε!

Σας συγχαίρω εγκαρδίως για τη σημαντική προσωπική σας επέτειο.

Επί πολλά χρόνια εργάζεσθε προς όφελος της χώρας Σας. Είστε γνωστή ως έμπειρη δημόσιος λειτουργός με κοινωνικές ευαισθησίες, ιδιαιτέρως στα περιβαλλοντικά θέματα, οι οποίες ευρίσκουν ανταπόκριση και υποστήριξη μεταξύ των πολιτών.

Ο ρωσικός και ο ελληνικός λαός πρεσβεύουν την ίδια πίστη και συνδέονται με κοινό ιστορικό παρελθόν. Η φιλοξενία, η ετοιμότητα για παροχή βοήθειας σε καιρούς ποικίλων δοκιμασιών αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των κατοίκων των χωρών μας. Διαφυλάσσοντας επιμελώς την κληρονομιά των προγόνων, καλούμαστε από κοινού να υπερασπιζόμαστε τα ευαγγελικά ιδεώδη, να μαρτυρούμε για την αξία της ανθρώπινης ζωής, να επιδεικνύουμε έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον.

Ολοθύμως Σας εύχομαι αδιάπτωτο υγεία, ενδυνάμωση παρά του Θεού και επιτυχίες στο επ᾽ αγαθώ του κράτους έργο Σας και στον λαό της Ελλάδας ειρήνη και ευημερία.

Μετά τιμής,

† ο Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών

Κύριλλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων