09/08/2023 09/08/2023 Τις ευχές του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Ευλόγιο και την περί αυτόν αδελφότητα έστειλε με επιστολή του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Η Μονή πανηγυρίζει σήμερα σύμφωνα με το παλαιό ερτολόγιο. “Σας συγχαίρω θερμά για την κτητορική εορτή της μονής – ημέρα μνήμης του...
09 Αυγούστου, 2023 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 14:51

Ο Πατριάρχης Μόσχας ευχήθηκε στην αδελφότητα της Μονής Παντελεήμονος Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας ευχήθηκε στην αδελφότητα της Μονής Παντελεήμονος Αγίου Όρους

Τις ευχές του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Ευλόγιο και την περί αυτόν αδελφότητα έστειλε με επιστολή του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Η Μονή πανηγυρίζει σήμερα σύμφωνα με το παλαιό ερτολόγιο. “Σας συγχαίρω θερμά για την κτητορική εορτή της μονής – ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα. Αυτός ο θαυμαστός άγιος του Θεού, για πολλές γενιές Χριστιανών είναι παράδειγμα ακλόνητης πίστης στον Κύριο”, αναφέρει ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

“Από τα αρχαία χρόνια ο λαός μας τιμούσε αυτόν τον άγιο με ιδιαίτερη ευλάβεια. Με τις προσευχές του ο Ελεήμων Δημιουργός κάνει άφθονα θαύματα και θεραπείες, παρηγορεί και ενισχύει στην πίστη. Και τώρα οι αδελφοί του ρωσικού μοναστηριού στον Άθω, φυλάσσοντας την τιμία κάρα του μεγαλομάρτυρα, στρέφουν τη διανοητική τους ματιά στον ουράνιο προστάτη τους, ζητώντας τη μεσολάβηση, την καθοδήγηση και τη βοήθειά του στην πραγματοποίηση του πνευματικού άθλου”, συνεχίζει.

“Με τη μεσιτεία της Βασίλισσας των Ουρανών και του θεραπευτή Παντελεήμονα, ο Κύριος να σας χαρίσει υγεία, ψυχική ηρεμία και ό,τι είναι απαραίτητο για τη σωτηρία. Η ευλογία του Θεού να είναι μαζί σας”, καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων