31/05/2023 01/06/2023 Με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την ενθρόνιση στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Πολωνίας του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος έστειλε συγχαρητήρια επιστολή. Παρακάτω η επιστολή: “Σας συγχαίρω για την 25η επέτειο της ενθρόνισής σας στο πηδάλιο της Εκκλησίας της...
31 Μαΐου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 2:32

Ο Πατριάρχης Μόσχας ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Βαρσοβίας για τα 25 χρόνια από την ενθρόνισή του

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Βαρσοβίας για τα 25 χρόνια από την ενθρόνισή του

Με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την ενθρόνιση στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Πολωνίας του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος έστειλε συγχαρητήρια επιστολή.

Παρακάτω η επιστολή:

“Σας συγχαίρω για την 25η επέτειο της ενθρόνισής σας στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Πολωνίας. Στο πρόσωπο της Μακαριότητάς σας, ο Κύριος Ιησούς Χριστός αποκάλυψε έναν καλό ποιμένα και ο οποίος, έχοντας αποκτήσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων του, είναι σοφός και συνετός.

Εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα κουβαλάτε με τιμή και αξιοπρέπεια τον δύσκολο σταυρό της ποιμαντικής φροντίδας για την πληρότητα της Εκκλησίας και δοξάζετε τον Θεό με τους ανιδιοτελείς κόπους σας.

Με τόλμη και πνευματικό θάρρος καλείτε τους συγχρόνους σας να τηρούν τους ιερούς κανόνες στις διαεκκλησιαστικές σχέσεις και να υψώνουν με τόλμη τη φωνή σας για την υπεράσπιση των διωκόμενων για την αλήθεια του Θεού.

Προσεύχομαι ειλικρινά στον Ελεήμονα Κύριο να σας στείλει χαρά και ειρήνη, να ενισχύσει τη σωματική σας δύναμη και να προχωρήσετε στην εκπλήρωση όλων των σχεδίων και των νέων επιτευγμάτων για το καλό του ποιμνίου σας”.

Διαβάστε ακόμη: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Βαρσοβίας για τα 25 χρόνια από την εκλογή του

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων