17/08/2021 17/08/2021 Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη για τα θύματα, που προκάλεσε η έκρηξη βυτιοφόρου φορτηγού, που μετέφερε καύσιμα, στην περιοχή Ακάρ στο βόρειο Λίβανο. Αναλυτικά στην Επιστολή αναφέρει: “Μακαριώτατε, αγαπημένε Αδελφέ! Εκ μέρους μου και εξ’ ονόματος ολόκληρης της Ρωσικής Ορθόδοξης...
17 Αυγούστου, 2021 - 13:26

Ο Πατριάρχης Μόσχας για τη φονική έκρηξη στον Λίβανο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για τη φονική έκρηξη στον Λίβανο

Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη για τα θύματα, που προκάλεσε η έκρηξη βυτιοφόρου φορτηγού, που μετέφερε καύσιμα, στην περιοχή Ακάρ στο βόρειο Λίβανο.

Αναλυτικά στην Επιστολή αναφέρει:

“Μακαριώτατε, αγαπημένε Αδελφέ!

Εκ μέρους μου και εξ’ ονόματος ολόκληρης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τα θλιβερά γεγονός, που συνέβη στην Ακκάρα και στοίχισε τη ζωή πολλών ανθρώπων. Μοιράζομαι με τον λαό του Λιβάνου, τη θλίψη της ατυχίας που συνέβη στη χώρα προσευχόμενος στον Ελεήμονα Δημιουργό για την ανάπαυση των νεκρών, για τη θεραπεία των θυμάτων και την παροχή δύναμης στους συγγενείς και τους φίλους τους να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν”.

Με εν Χριστώ αδελφική αγάπη

+ ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ

Τουλάχιστον είκοσι νεκροί

Να σημειώσουμε, ότι τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βυτιοφόρο φορτηγό, που μετέφερε καύσιμο στην περιφέρεια Ακάρ, στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, ανακοίνωσε την Κυριακή ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός. «Οι ομάδες μας απομάκρυναν 20 πτώματα και τουλάχιστον 7 τραυματίες από τον τόπο της έκρηξης βυτιοφόρου φορτηγού στην Ακάρ», διακόμισαν τα θύματα προς τα «νοσοκομεία της περιοχής», ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός μέσω Twitter. Την πληροφορία ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βυτιοφόρου στην Ακάρ μετέδωσε το λιβανέζικο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό MTV επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό.

Η αιτία της έκρηξης είναι άγνωστη μέχρι στιγμής. Βίντεο, που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, που το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι δεν επαλήθευσε την αυθεντικότητά τους, καταγράφουν τεράστια πυρκαγιά. Στον Λίβανο, χώρα βυθισμένη σε οικονομική κρίση, μια από τις χειρότερες της ιστορίας της, οι πολίτες είναι αντιμέτωποι τους τελευταίους μήνες με οξείες ελλείψεις καυσίμων που πλήττουν ταυτόχρονα τον εφοδιασμό με είδη πρώτης ανάγκης.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων