20/11/2019 20/11/2019 Το Πατριαρχείο Μόσχας δεν στηρίζει την ιδέα της μετάφρασης της λειτουργικής γλώσσας από τα σλαβωνικά στα ρωσικά και να απλοποιηθούν τα κείμενα για καλύτερη κατανόηση. «Κάτι τέτοιο δεν θα προσελκύσει τους ανθρώπους σε εκκλησίες και ναούς και η σημερινή κατάσταση δεν απαιτεί πρόσθετες επεμβάσεις», θεωρούν στην Ρωσική Εκκλησία. Η συζήτηση αυτή έγινε στην συνάντηση του...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 14:50

Ο Πατριάρχης Μόσχας για τη λειτουργική γλώσσα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για τη λειτουργική γλώσσα

Το Πατριαρχείο Μόσχας δεν στηρίζει την ιδέα της μετάφρασης της λειτουργικής γλώσσας από τα σλαβωνικά στα ρωσικά και να απλοποιηθούν τα κείμενα για καλύτερη κατανόηση. «Κάτι τέτοιο δεν θα προσελκύσει τους ανθρώπους σε εκκλησίες και ναούς και η σημερινή κατάσταση δεν απαιτεί πρόσθετες επεμβάσεις», θεωρούν στην Ρωσική Εκκλησία.

Η συζήτηση αυτή έγινε στην συνάντηση του είχε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος με τους κληρικούς της Μόσχας, όταν τέθηκε το ζήτημα «πώς να μεταδοθεί στον σύγχρονο άνθρωπο όλος ο πλούτος της Αγίας Γραφής και των λειτουργικών και πατερικών κειμένων.  Ο Πατριάρχης τόνισε ότι «η αιώνια πορεία και εξέλιξη της λειτουργικής γλώσσας της Εκκλησίας δεν χρειάζεται επικαιροποίηση, αντιθέτως παραμένοντας στο παραδοσιακό πνεύμα θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε περισσότερα πράγματα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων