14/06/2020 15/06/2020 «Η κατασκευή του κύριου ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας έγινε σύμβολο στροφής προς την πίστη για τον στρατό και τον στόλο», δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στο πάρκο Πατριότ στα περίχωρα της Μόσχας. Στην επίσημη τελετή που έγινε σήμερα, Κυριακή 14 Ιουνίου, συμμετείχαν οι Αρχιερείς και οι ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, βετεράνοι...
14 Ιουνίου, 2020 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 2:23

Ο Πατριάρχης Μόσχας για τη σημασία του ναού των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για τη σημασία του ναού των Ενόπλων Δυνάμεων

«Η κατασκευή του κύριου ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας έγινε σύμβολο στροφής προς την πίστη για τον στρατό και τον στόλο», δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στο πάρκο Πατριότ στα περίχωρα της Μόσχας.

Στην επίσημη τελετή που έγινε σήμερα, Κυριακή 14 Ιουνίου, συμμετείχαν οι Αρχιερείς και οι ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, βετεράνοι του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β’ Π.Π.) και ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

«Είναι θαυμάσιο ότι μετά τις δεκαετίες αθεΐας, που επιβλήθηκε στη χώρα μας, ο λαός στράφηκε προς την πίστη και οι Ένοπλες Δυνάμεις χρήζουν όσο ποτέ θείας προστασίας. Ένα από τα σύμβολα της ιστορικής αυτής στροφής του λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων από την αθεΐα στην πίστη, από μια απερίσκεπτη ύπαρξη στη σωφροσύνη, είναι αυτός ο επιβλητικός ναός που ανεγέρθη προς τιμήν της Ανάστασης του Κυρίου, εις μνήμην όλων όσων θυσίασαν την ζωή τους για τα αδέλφια τους», είπε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.
Ο Προκαθήμενος ευχαρίστησε τους κατασκευαστές, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, τον Υπουργό Αμύνης, που είχε την πρωτοβουλία και έγινε εμπνευστής της δόμησης του ναού τούτου, καθώς και τον Ανώτατο Στρατάρχη, «χωρίς την ομάδα του οποίου δεν θα υπήρχε αυτός ο ναός».

«Ο ναός δεν μπορεί να είναι απλώς ένα μνημείο. Είναι και πιστοποίηση της πίστης όσων τον κατασκεύασαν. Σήμερα προσευχηθήκαμε ο Κύριος να προστατέψει τη χώρα από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς και να μας ενώσει με την δύναμη της πίστης», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Πηγή: ria.ru

Μετάφραση: Irina Tresorukova

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων