13/06/2022 14/06/2022 Συγχαρητήριο μήνυμα στους συμμετέχοντες στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την 175η επέτειο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Στο μήνυμα του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κάνει, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά και το ποιμαντικό έργο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής, ενώ παράλληλα αναφέρεται...
13 Ιουνίου, 2022 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 1:33

Ο Πατριάρχης Μόσχας για την 175η επέτειο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για την 175η επέτειο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ

Συγχαρητήριο μήνυμα στους συμμετέχοντες στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την 175η επέτειο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Στο μήνυμα του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κάνει, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά και το ποιμαντικό έργο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής, ενώ παράλληλα αναφέρεται στο ιστορικό της ίδρυσης της.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας αναφέρει τα εξής:

Προς τον Πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο Γέλισοφ, επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ,

τους μετέχοντες στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την 175η επέτειο της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ

Πανοσιολογιώτατε, σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Σας συγχαίρω όλους για την 175η επέτειο από ιδρύσεως της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ.

Αμέσως μετά τη Βάπτιση της Γης των Ρως, προσέτρεξαν στους Αγίους Τόπους οι πρώτοι προσκυνητές, οι οποίοι επιθυμούσαν να προσκυνήσουν τα σεβάσματα, που είναι συνδεδεμένα με τη ζωή και τον αγώνα του Σωτήρος. Έκτοτε, χάρη στο έλεος του Θεού, δεν διακόπηκε η ροή των ευλαβών Ρώσων προσκυνητών στο Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου. Οι πρόγονοί μας ταξίδευαν στη γη της Παλαιστίνης διανύοντας με γενναιότητα χιλιάδες χιλιόμετρα μιας δύσκολης διαδρομής με πολλές δοκιμασίες και αντιμετωπίζοντας συμφορές και μεγάλες στερήσεις.

Η φροντίδα ειδικά για τους Ρώσους προσκυνητές, την ασφάλεια και την ευημερία τους, αποτέλεσε βασική αιτία για την ίδρυση το 1847 ειδικής εκκλησιαστικής αποστολής για τη διαποίμανση των συμπατριωτών μας, οι οποίοι κατέφθαναν στους Αγίους Τόπους. Έκτοτε έχουν επιτευχθεί αρκετά για την ενίσχυση της Ρωσικής παρουσίας στην Παλαιστίνη. Με ευγνωμοσύνη ενθυμούμαστε τις ένθερμες πρωτοβουλίες του επισκόπου Πορφυρίου Ουσπένσκι, πρώτου επικεφαλής της Αποστολής και του αρχιμανδρίτη Αντωνίνου Καπούστιν, ο οποίος αγόρασε μεγάλο αριθμό οικοπέδων, επί των οποίων αργότερα κτίστηκαν ναοί και μονές και όπου έως και σήμερα αναπέμπονται ένθερμες δεήσεις προς τον Κύριο υπέρ ευσταθείας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών, υπέρ ειρήνης και ευημερίας της Πατρίδας.

Σήμερα η Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή στην Ιερουσαλήμ εξακολουθεί να ασκεί την υπεύθυνη διακονία της, με αβραμιαία φιλοξενία, υποδέχεται και ποιμαίνει πολυαρίθμους προσκυνητές και συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των διορθοδόξων, διαθρησκειακών και διομολογιακών σχέσεων.

Συγχαίροντας για άλλη μια φορά όλα τα μέλη της Αποστολής για την εύσημο επέτειο, Σας εύχομαι εδραίωση δυνάμεων κατ’ άμφω, ειρήνη του Θεού, την ὑπερέχουσα πάντα νοῦν (Φιλ. 4.7), ανεξάντλητη χαρά εν Κυρίω Ιησού και πλούσια βοήθεια αυτού στο περαιτέρω έργο για το όφελος της Αγίας Εκκλησίας.

Η κραταιά σκέπη της Ανάσσης των Ουρανών να είναι με όλους σας.

+ο Μόσχας και πασών των Ρωσιών

Κύριλλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων