12/01/2021 12/01/2021 Στον μακαριστό Επίτιμο Πατριαρχικό Έξαρχο πάσης Λευκορωσίας, Μητροπολίτη κυρό Φιλάρετο, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 85 ετών μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Μινσκ αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος σημειώνοντας ότι “η διακονία του σημαδεύτηκε από την αναβίωση της εκκλησιαστικής ζωής στη Λευκορωσία, την αποκατάσταση και την κατασκευή...
12 Ιανουαρίου, 2021 - 22:55

Ο Πατριάρχης Μόσχας για την απώλεια του Μητρ. Φιλάρετου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για την απώλεια του Μητρ. Φιλάρετου

Στον μακαριστό Επίτιμο Πατριαρχικό Έξαρχο πάσης Λευκορωσίας, Μητροπολίτη κυρό Φιλάρετο, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 85 ετών μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Μινσκ αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος σημειώνοντας ότι “η διακονία του σημαδεύτηκε από την αναβίωση της εκκλησιαστικής ζωής στη Λευκορωσία, την αποκατάσταση και την κατασκευή νέων Εκκλησιών και Μοναστηριών και την ανάπτυξη της πνευματικής εκπαίδευσης”. 

Ο Πατριάρχης τόνισε τη σημαντική συμβολή του μακαριστού στην ενίσχυση των αδελφικών δεσμών μεταξύ των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών αλλά και στη θητεία του ως πρόεδρος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας λέγοντας ότι “Εκτέλεσε το έργο που του ανατέθηκε με ειλικρινή αγάπη και σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο στους ανθρώπους της χώρας του”.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας προσευχήθηκε για την ανάπαυση του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Φιλάρετου. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων