11/08/2023 12/08/2023 Συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Τόκυο και πάσης Ιαπωνίας κυρού Δανιήλ, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, σε ηλικία 85 ετών, εκφράζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος σε συλλυπητήρια επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Σενντάι κ. Σεραφείμ. Ο Μακαριώτατος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο...
11 Αυγούστου, 2023 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2023 - 1:47

Ο Πατριάρχης Μόσχας για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Τόκυο Δανιήλ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Τόκυο Δανιήλ

Συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Τόκυο και πάσης Ιαπωνίας κυρού Δανιήλ, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, σε ηλικία 85 ετών, εκφράζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος σε συλλυπητήρια επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Σενντάι κ. Σεραφείμ.

Ο Μακαριώτατος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο μακαριστός Μητροπολίτης γεννήθηκε σε μια ευλαβή οικογένεια και αφού ανταποκρίθηκε ως νέος στο κάλεσμα του Θεού, αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στην Εκκλησία, έλαβε θεολογική μόρφωση και χειροτονήθηκε. Συνδύαζε αρμονικά τον βαθύ νου και την ευρυμάθεια με το ήπιο του χαρακτήρα και την πραότητά του».

Επίσης επισημαίνει ότι η ιστορία της εκλογής του μακαριστού στον θρόνο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιαπωνίας «φέρει τη σφραγίδα της Θείας Πρόνοιας» και καταλήγοντας προσθέτει:

«Χωρίς να επιδιώκει μια υψηλή θέση και τιμές, ο μακαριστός απρόσμενα για τον εαυτό του ανυψώθηκε σε Προκαθήμενο και με ταπείνωση δέχθηκε το πεπρωμένο του. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών της αρχιερατείας ο μακαριστός προσέφερε πολλά για την εδραίωση της Ορθοδοξίας στη χώρα όπου ο Άγιος Νικόλαος της Ιαπωνίας επιτέλεσε το αποστολικό του έργο.

Έχω αγαθές αναμνήσεις από τις συναντήσεις και τη συμπροσευχή με τον μακαριστό. Η είδηση της εκδημίας του προκάλεσε πόνο στην καρδιά μου. Καθώς μοιράζομαι μαζί σας τη θλίψη, προσεύχομαι ώστε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή (Κατά Ιωάννην 11.25) να αναπαύσει τη ψυχή του μακαριστού δούλου Αυτού ἐν τόπῳ φωτεινῷ, ἐν τόπῳ χλοερῷ, ἐν τόπῳ ἀναψύξεως, ἔνθα ἀπέδρα ὀδύνη, λύπη καὶ στεναγμός.

Αιωνία μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Δανιήλ!

Με αγάπη εν Χριστώ, διατελώ,

† ο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών

Κύριλλος»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων