22/06/2020 22/06/2020 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, κ. Κύριλλος, στην επέτειο της έναρξης του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, με την απάντηση των Σοβιετικών στην επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα» της Ναζιστικής Γερμανίας, ευχήθηκε στους εκπροσώπους των Ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Για να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, πρέπει να θυμόμαστε τον πόλεμο και να κρατήσουμε...
22 Ιουνίου, 2020 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2020 - 14:14

Ο Πατρ. Μόσχας για την έναρξη της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα»

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Μόσχας για την έναρξη της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα»

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, κ. Κύριλλος, στην επέτειο της έναρξης του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, με την απάντηση των Σοβιετικών στην επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα» της Ναζιστικής Γερμανίας, ευχήθηκε στους εκπροσώπους των Ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Για να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, πρέπει να θυμόμαστε τον πόλεμο και να κρατήσουμε τα όπλα μας άκαπνα. Οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι πάντα στο ζενίθ. Εκτός από τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, είναι σημαντικό πως το πνεύμα των πολεμιστών μας ήταν πάντα ανίκητο και ισχυρό, ώστε η συνειδητοποίηση της ανάγκης να δώσουν τη ζωή τους για τη Μητέρα πατρίδα υπήρχε και υπάρχει στο μυαλό και στην καρδιά όλων όσων ορκίζονται γι’ αυτό», δήλωσε ο Πατριάρχης κατά την ημέρα μνήμης στον κύριο στρατιωτικό ναό της Ρωσίας στην Κούμπινκα, κοντά στη Μόσχα.

«Μόνο η αποφασιστικότητα, το θάρρος και η πίστη στη χώρα, σε συνδυασμό βεβαίως με τις πολλαπλές τεχνικές δυνατότητες και τα ισχυρά supernova όπλα, θα εγγυηθούν την ασφάλεια στη χώρα μας για πολλά χρόνια», – πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας.

Ακολούθως, χαιρέτησε τον πρόεδρο Πούτιν και τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειές του, σημειώνοντας πως ό, τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις του Προέδρου, και το τι συμβαίνει στο στρατό, από εκείνες του Διοικητή. «Και εμείς ως πιστοί άνθρωποι προσευχόμαστε για την υγεία σας, ο Κύριος να σας δυναμώνει και να ενισχύει τις πνευματικές και σωματικές σας δυνάμεις, ώστε να συνεχίζετε το υπεύθυνο έργο σας στον λαό μας», – κατέληξε ο Πατριάρχης.
Εν κατακλείδι, ευχήθηκε ο Θεός να δείξει το έλεός του «στην Πατρίδα μας, στους ανθρώπους μας και στις Ένοπλες δυνάμεις».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων