15/02/2022 15/02/2022 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος έστειλε μήνυμα με την ευκαιρία του εορτασμού της Υπαπαντής του Κυρίου που είναι Ημέρα της Ορθόδοξης Νεολαίας. Μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος τόνισε: “Είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τους νέους, καθώς, όταν ένα άτομο δεν έχει ακόμη αποκτήσει εμπειρία ζωής, είναι πιο ευαίσθητο στην εξωτερική επιρροή (όχι...
15 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2022 - 13:08

O Πατριάρχης Μόσχας για την Ημέρα Ορθόδοξης Νεολαίας

Διαδώστε:
O Πατριάρχης Μόσχας για την Ημέρα Ορθόδοξης Νεολαίας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος έστειλε μήνυμα με την ευκαιρία του εορτασμού της Υπαπαντής του Κυρίου που είναι Ημέρα της Ορθόδοξης Νεολαίας.

Μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος τόνισε: “Είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τους νέους, καθώς, όταν ένα άτομο δεν έχει ακόμη αποκτήσει εμπειρία ζωής, είναι πιο ευαίσθητο στην εξωτερική επιρροή (όχι πάντα καλή και χρήσιμη) και μερικές φορές στερείται των ηθικών κατευθυντήριων γραμμών”.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα του Μακαριωτάτου:

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Σας συγχαίρω θερμά όλους για τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και την Ημέρα της Ορθοδόξου Νεολαίας.

Τώρα δοξάζουμε τον Κύριο και Δημιουργό, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Παναγία στον ναό της Ιερουσαλήμ για αφιέρωση στον Θεό.

Η ανάμνηση αυτού του γεγονότος είναι αναμφίβολα σημαντική για ολόκληρη την Εκκλησία. Είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τους νέους, καθώς, όταν ένα άτομο δεν έχει ακόμη αποκτήσει εμπειρία ζωής, είναι πιο ευαίσθητο στην εξωτερική επιρροή (όχι πάντα καλή και χρήσιμη) και μερικές φορές στερείται των ηθικών κατευθυντήριων γραμμών.

Σίγουρα όλοι θυμούνται μια σημαντική στιγμή στη ζωή τους, όταν ο Κύριος άγγιξε για πρώτη φορά την καρδιά τους. Η χαρά που μας προσφέρει αγάπη Του για μας, καθοδηγεί όλες μας τις πράξεις, τότε είναι που θέλουμε να πηγαίνουμε πιο συχνά στην εκκλησία και να συμμετέχουμε στα Μυστήρια της Εκκλησίας.  Η επιθυμία της διαρκούς επικοινωνίας με τον Θεό μας ωθεί στην προσευχή και στην ανάγνωση των Αγίων Γραφών.

Μια αγνή ευσεβής ζωή απαιτεί ψυχικές και σωματικές προσπάθειες: Σήμερα στην Εκκλησία μας υπάρχουν πολλοί σύλλογοι νέων όπου νέοι και νέες προσεύχονται μαζί στις θείες λειτουργίες και μετέχουν στα Μυστήρια, συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα έργα, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και κοινωνικές υπηρεσίες, επικοινωνούν και βοηθούν ο ένας τον άλλον.

Εύχομαι σε όλους καλή υγεία και πνευματικό σθένος, ειρήνη και χαρά εν Κυρίω, σας επικαλούμαι την ευλογία Του”.

Το πρωί της Τρίτης ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων