15/08/2022 15/08/2022 Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο πιστών ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς στον ναό του Αμπού Σεϊφέν στη Γκίζα της Αιγύπτου.  Σε Επιστολή του προς τον Κόπτη Προκαθήμενο Tawandros II, ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρει: “Η θλιβερή είδηση ​​για την πυρκαγιά στον ναό του Abu Seifen στο...
15 Αυγούστου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 14:37

Ο Πατριάρχης Μόσχας για την πυρκαγιά σε ναό στη Γκίζα της Αιγύπτου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για την πυρκαγιά σε ναό στη Γκίζα της Αιγύπτου

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο πιστών ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς στον ναό του Αμπού Σεϊφέν στη Γκίζα της Αιγύπτου. 

Σε Επιστολή του προς τον Κόπτη Προκαθήμενο Tawandros II, ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρει:

“Η θλιβερή είδηση ​​για την πυρκαγιά στον ναό του Abu Seifen στο Κάιρο, με αποτέλεσμα δεκάδες ενορίτες να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί να τραυματιστούν, αντήχησε με πόνο στην καρδιά μου. Είθε ο Θεός, που αγαπά την ανθρωπότητα, να ελεήσει τις ψυχές των νεκρών και να βοηθήσει όλους όσους έπληξε αυτή τη συμφορά, με θάρρος και υπομονή, χριστιανική ελπίδα και καρτερία να αντέξουν αυτή τη θλίψη”.

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί και 45 οι τραυματίες από φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 στο εσωτερικό εκκλησίας στην πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Από ότι έγινε γνωστό, η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε.

Διαβάστε επίσης: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Ελλάδα στο πλευρό της Αιγύπτου μετά την τραγωδία στη Γκίζα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων