01/02/2023 01/02/2023 Τα συλλυπητήριά του στον Πρωθυπουργό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν, Σαχμπάζ Σαρίφ, για τον θάνατο των ανθρώπων από την τρομοκρατική επίθεση σε τέμενος στην πόλη Πεσαβάρ, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  Η επίθεση είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατό άνθρωποι και σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στην...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 11:23

Ο Πατριάρχης Μόσχας για την τρομοκρατική επίθεση σε τέμενος στο Πακιστάν

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για την τρομοκρατική επίθεση σε τέμενος στο Πακιστάν

Τα συλλυπητήριά του στον Πρωθυπουργό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν, Σαχμπάζ Σαρίφ, για τον θάνατο των ανθρώπων από την τρομοκρατική επίθεση σε τέμενος στην πόλη Πεσαβάρ, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

Η επίθεση είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατό άνθρωποι και σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στην πόλη διαπράχθηκε σε αντίποινα για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον ένοπλων ισλαμιστικών οργανώσεων.

“Με πόνο στην καρδιά έλαβα την είδηση ​​της τρομοκρατικής ενέργειας στην πόλη Πεσαβάρ. Ως αποτέλεσμα αυτής της θηριωδίας, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι υπέφεραν. Είναι λυπηρό που στόχος των εγκληματιών έγιναν και πάλι πολίτες – πιστοί που προσεύχονταν στο τζαμί. Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση σε εσάς και σε όλο τον πακιστανικό λαό. Σας ζητώ να μεταφέρετε λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”, αναφέρει ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Στον χώρο λατρείας εντός της περιμέτρου της αυστηρά φυλασσόμενης εγκατάστασης ήταν συγκεντρωμένοι 300 ως 400 αστυνομικοί για τη μεσημβρινή προσευχή.

Η κυβέρνηση της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα, της οποίας η Πεσάβαρ είναι η πρωτεύουσα, ανακοίνωσε νεότερο απολογισμό των θυμάτων, κάνοντας λόγο για 100 νεκρούς και 221 τραυματίες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ράνα Σανάουλα, η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 97 αστυνομικούς και τρεις πολίτες.

Οι 27 από τους τραυματίες εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση χθες βράδυ.

«Βρισκόμαστε στη γραμμή του μετώπου» στον αγώνα εναντίον των ένοπλων ισλαμιστικών κινημάτων και «γι’ αυτό γίναμε στόχος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας στην Πεσάβαρ, ο Μουχάμαντ Ιτζάζ Χαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων