10/01/2021 10/01/2021 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των πνευματικών ηγετών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ήταν αποτελεσματικές και μείωσαν τον βαθμό έντασης. Όπως τόνισε ο Μακαριώτατος “η Ρωσική Εκκλησία ξεκίνησε μια πρωτοβουλία να ξεκινήσει η συζήτηση για την επίλυση του προβλήματος του Ναγκόρνο – Καραμπάχ έτσι ώστε να...
10 Ιανουαρίου, 2021 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2021 - 10:46

Ο Πατριάρχης Μόσχας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των πνευματικών ηγετών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ήταν αποτελεσματικές και μείωσαν τον βαθμό έντασης.

Όπως τόνισε ο Μακαριώτατος “η Ρωσική Εκκλησία ξεκίνησε μια πρωτοβουλία να ξεκινήσει η συζήτηση για την επίλυση του προβλήματος του Ναγκόρνο – Καραμπάχ έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν ο Πατριάρχης της Αρμενίας και ο Μουφτής, που αποτελεί τον πνευματικό ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν. Έχουν γίνει ορισμένοι κύκλοι διαπραγματεύσεων και έχουν συμφωνηθεί αρκετά”.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υπογράμμισε πως “το βασικό συμπέρασμα αυτών των διαπραγματεύσεων είναι ότι δύο πνευματικοί ηγέτες, ποιμένες της πλειοψηφίας των ανθρώπων, συνομίλησαν και αυτή η συνομιλία ήταν πολύ ήρεμη με την έννοια ότι δεν αλληλοκατηγορίες, καταθέτοντας ο καθένας τους δικούς του ισχυρισμούς”.

Πηγή: ria.ru

Απόδοση στα Ελληνικά: Ιρίνα Τσερσορούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων