20/12/2023 20/12/2023 Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών ως αποτέλεσμα του καταστροφικού σεισμού στη βορειοδυτική Κίνα τα μερόνυχτα της Δευτέρας, που άφησε πίσω του 131 νεκρούς χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια αν ο αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος, εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 9:34

Ο Πατριάρχης Μόσχας για τον φονικό σεισμό στην Κίνα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για τον φονικό σεισμό στην Κίνα

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών ως αποτέλεσμα του καταστροφικού σεισμού στη βορειοδυτική Κίνα τα μερόνυχτα της Δευτέρας, που άφησε πίσω του 131 νεκρούς χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια αν ο αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος, εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

“Με βαθιά λύπη έμαθα για τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στη βορειοδυτική Κίνα. Σας εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια! Συμμερίζομαι τη θλίψη των συγγενών και των φίλων των νεκρών και των τραυματιών και ολόκληρου του κινεζικού λαού. Προσεύχομαι ταχεία ανάρρωση σε όλους όσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και εύχομαι στους διασώστες και γιατρούς, κουράγιο και δύναμη στην άσκηση του υπηρεσιακών τους καθηκόντων”, έγραψε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο σεισμός έπληξε στις 23:59 τη Δευτέρα (τοπική ώρα· στις 17:59 ώρα Ελλάδας) περιοχή που βρίσκεται κάπου 1.300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πεκίνου. Τουλάχιστον 113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Γκανσού και άλλοι 18 στη γειτονική επαρχία Τσινγκάι, διευκρίνισε η CCTV.

Εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες υπέστησαν ζημιές. Οι επιχειρήσεις διάσωσης και επείγουσες επισκευές «παραμένουν σε εξέλιξη», τόνισε η ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό που πλήττει την ασιατική χώρα έπειτα από εκείνον στην επαρχία Γιουνάν (νοτιοδυτικά) το 2014, όταν οι αρχές έκαναν λόγο για 600 νεκρούς. Τρομακτικός σεισμός 7,9 βαθμών το 2008 είχε αφήσει πίσω πάνω από 87.000 νεκρούς ή αγνοούμενους, ανάμεσά τους 5.335 μαθητές και μαθήτριες σχολείων.

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε τη Δευτέρα πως ο σεισμός ήταν ισχύος 5,9 βαθμών και έγινε σε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιομέτρων, ενώ εντόπισε το επίκεντρό του περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Λαντσόου, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού. Ακολουθήθηκε από δεκάδες ασθενέστερες μετασεισμικές δονήσεις. Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές προειδοποιούν πως αναμένονται νέοι μετασεισμοί ισχύος μεγαλύτερης των πέντε βαθμών τις επόμενες ημέρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων