05/04/2023 05/04/2023 Με τους εθελοντές της δράσης “Αναβίωση ξύλινων ναών του Βορρά” συναντήθηκε χθες, Τρίτη 4 Απριλίου 2023, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  Πρόκειται για μία δράση την οποία εδώ και αρκετά χρόνια υλοποιούν εθελοντές στις βόρειες επαρχίες της ρωσικής επικράτειας και ως στόχο έχει τη διατήρηση του ρωσικού αρχιτεκτονικού ρυθμού των ξύλινων...
05 Απριλίου, 2023 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 10:25

Ο Πατριάρχης Μόσχας για την “Αναβίωση ξύλινων ναών του Βορρά”

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας για την “Αναβίωση ξύλινων ναών του Βορρά”

Με τους εθελοντές της δράσης “Αναβίωση ξύλινων ναών του Βορρά” συναντήθηκε χθες, Τρίτη 4 Απριλίου 2023, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

Πρόκειται για μία δράση την οποία εδώ και αρκετά χρόνια υλοποιούν εθελοντές στις βόρειες επαρχίες της ρωσικής επικράτειας και ως στόχο έχει τη διατήρηση του ρωσικού αρχιτεκτονικού ρυθμού των ξύλινων εκκλησιών. Συνολικά όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναγερθεί και συντηρηθεί πολλοί ναοί. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν εκκλησιαστικά βραβεία σε ανθρώπους που με το έργο και τη συμβολή τους συνδράμουν στην κοινή αυτή προσπάθεια.

“Σώζοντας τα ιερά μας, σώζουμε ό,τι οι ευσεβείς πρόγονοί μας δημιούργησαν στις πολύ δύσκολες συνθήκες του Βορρά, για να προσευχηθούν, για να δημιουργήσουν μια κοινότητα ανθρώπων, σημείο αναφοράς της οποίας ήταν η ορθόδοξη πίστη”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προέτρεψε τους εθελοντές να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους και στάθηκε ιδιαίτερα στους ξύλινους ναούς που άντεξαν στον Ρωσικό βορρά σε εποχές διωγμών και δυσκολιών για την Εκκλησία.

“Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία σώθηκε, έχοντας περάσει από τρομερά σκαμπανεβάσματα, ειδικά τον 20ό αιώνα, ακριβώς επειδή η πίστη διατηρήθηκε ως ο πυρήνας της πνευματικής ζωής των ανθρώπων”, είπε.

Φωτογραφίες: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων