23/05/2022 24/05/2022 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, επί τη εορτή της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού από την Λυκία στο Μπάρι, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος. Έψαλλε η Πατριαρχική Χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού. Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας,...
23 Μαΐου, 2022 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 4:44

Ο Πατριάρχης Μόσχας στον Καθεδρικό Ναό Σωτήρος Χριστού την Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας στον Καθεδρικό Ναό Σωτήρος Χριστού την Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, επί τη εορτή της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού από την Λυκία στο Μπάρι, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

Έψαλλε η Πατριαρχική Χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού.

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αλεξάντρου Σεργκέεφ.

Το κήρυγμα εκφώνησε ο π. Νικολάι Φατέεφ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος απένειμε τιμητικά βραβεία.

Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος παρέδωσε στην Ηγουμένη Σοφία της Ιεράς Μονής Voskresensky Novodevichy στην Αγία Πετρούπολη, τη λειψανοθήκη με τα λείψανα του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.

 

 

Πηγή φωτογραφιών: mospat

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων