08/07/2021 08/07/2021 Συλλυπητήρια επιστολή προς τον προσωρινό Πρωθυπουργό της Αϊτής Κλοντ Ζοζέφ για την δολοφονία του Προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Αναλυτικά, η επιστολή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρωσίας αναφέρει: “Είμαι βαθύτατα συντετριμμένος για την είδηση της δολοφονίας του Προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ εξαιτίας...
08 Ιουλίου, 2021 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 17:26

Ο Πατριάρχης Μόσχας συλλυπείται για τον Πρόεδρο της Αϊτής

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας συλλυπείται για τον Πρόεδρο της Αϊτής

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον προσωρινό Πρωθυπουργό της Αϊτής Κλοντ Ζοζέφ για την δολοφονία του Προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Αναλυτικά, η επιστολή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρωσίας αναφέρει:

“Είμαι βαθύτατα συντετριμμένος για την είδηση της δολοφονίας του Προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ εξαιτίας της επίθεσης κακοποιών στην Προεδρική κατοικία. Ο εκλιπών ηγήθηκε της χώρας για περισσότερα από τέσσερα χρόνια και έκανε πολλά για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Αϊτινών. Σας ζητώ να μεταφέρετε τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και στους φίλους του εκλιπόντος καθώς και ευχές για ενίσχυση των δυνάμεων τους προκειμένου να υπομείνουν επαρκώς αυτήν τη δοκιμασία. Θρηνώ μαζί με τον λαό της Αϊτής για την τραγωδία που σημειώθηκε”.

Ο Πρόεδρος της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ δολοφονήθηκε τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης 7 Ιουλίου 2021 στην κατοικία του, ένα γεγονός που απειλεί να αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την πιο φτωχή χώρα της αμερικανικής ηπείρου, η οποία ήδη αντιμετώπιζε μια διπλή κρίση, πολιτική και στον τομέα της ασφάλειας.

Ο δολοφονημένος Πρόεδρος της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων