02/04/2023 02/04/2023 O Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μίλησε με την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Λβόβα — Μπελόβα. Την 31η Μαρτίου 2023 στο γραφείο της έδρας του Πατριάρχη στο Τσίστι περεούλοκ της Μόσχας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης υποδέχτηκε την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Λβόβα — Μπελόβα. «Εκτιμούμε βαθύτατα όλα...
02 Απριλίου, 2023 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 20:37

Ο Πατριάρχης Μόσχας υποδέχθηκε την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη Ρωσία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Μόσχας υποδέχθηκε την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη Ρωσία

O Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος μίλησε με την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Λβόβα — Μπελόβα.

Την 31η Μαρτίου 2023 στο γραφείο της έδρας του Πατριάρχη στο Τσίστι περεούλοκ της Μόσχας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης υποδέχτηκε την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Λβόβα — Μπελόβα.

«Εκτιμούμε βαθύτατα όλα όσα κάνετε για να προστατεύσετε τη μητρότητα, την παιδική ηλικία, τις πολύτεκνες οικογένειες. Γνωρίζετε ότι αυτό το θέμα έχει προτεραιότητα για εμένα», είπε ο Μακαριώτατος, αφού χαιρέτησε την Μαρία Λβοβα-Μπελόβα. «Τα πάντα πηγάζουν από τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις σχετικά με την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Πέραν τούτου, η κοινή λογική στηρίζει την θρησκευτική πεποίθησή μας. Γιατί η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να μην αυξάνει τον πληθυσμό της. Αυτό το ζήτημα ήταν πάντα στην ατζέντα μας, γιατί οι δυνατότητες του κράτους είναι πολύ μεγάλες και από την άποψη των εδαφών, και από εκείνη των πόρων, και πολλώ αλλων, ο πιο σημαντικός θησαυρός όμως είναι ο λαός μας».

«Να δώσει ο Θεός να μην μειωθεί ο λαός μας, να γίνουμε μεγαλύτεροι σε αριθμό, να ενισχυθεί η υγεία του λαού μας. Η υγεία μάλιστα ξεκινά από τη γυναίκα, από τη μητρότητα, από την παιδική ηλικία. Και επομένως, το θέμα που είναι πρωταρχικό και πιο σημαντικό για εσάς, είναι κατά μία έννοια το πιο σημαντικό και για τον λαό μας, για το κράτος μας. Ως εκ τούτου, χαίρομαι πολύ που σας βλέπω», είπε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Μαρία Λβόβα-Μπελόβα εγκάρδια ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Κύριλλο για την δυνατότητα που της δόθηκε.

Η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού τόνισε ότι πολλά κοινωνικά έργα που αποσκοπούν στην αύξηση της γεννησιμότητας και την ευημερία της οικογένειας, υλοποιούνται από κοινού με τις Μητροπόλεις και εκκλησιαστικές οργανώσεις.

«Το πιο βασικό είναι να γίνεται η οικογένεια πιο γερή, να μειωθεί ο αριθμός διαζυγίων και ο αριθμός των παιδιών που μένουν σε κοινωνικά ιδρύματα, κάτι που δυστυχώς δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τώρα τελευταίο», πρόσθεσε η Επίτροπος.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παροχή κοινωνικών εγγυήσεων στις οικογένειες των στατιωτικών ιερέων και στρατιωτών, μέτρα για στήριξη των ορφανών και των ευάλωτων οικογενειών.

Στη συνάντηση συμμετείχει ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Λεγκόιντα.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Με πληροφορίες και φωτογραφίες από patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων