23/05/2021 23/05/2021 Βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας απέστειλε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση του. «Με την ευκαιρία της 75ης επετείου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ενός από τους κορυφαίους θεσμούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σας χαιρετίζω εγκάρδια». Όπως σημείωσε ο...
23 Μαΐου, 2021 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2021 - 11:01

Ο Πούτιν για τα 75 χρόνια του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Διαδώστε:
Ο Πούτιν για τα 75 χρόνια του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας απέστειλε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση του.

«Με την ευκαιρία της 75ης επετείου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ενός από τους κορυφαίους θεσμούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σας χαιρετίζω εγκάρδια».

Όπως σημείωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, η δημιουργία του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων άνοιξε νέες ευκαιρίες για γόνιμες ειρηνευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από πλευράς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξασφάλισε την επιτυχή αλληλεπίδρασή της με άλλες Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, με εκπροσώπους άλλων θρησκειών, με κρατικούς θεσμούς, δημόσιους οργανισμούς.

«Και, φυσικά, η μεγάλης κλίμακας ακούραστη δουλειά σας για την ενίσχυση των πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών με τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό αξίζει τη βαθύτερη ευγνωμοσύνη», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος σημείωσε, επίσης, ότι σήμερα το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας συνεχίζει με αξιοπιστία τις παραδόσεις υπεύθυνων υπηρεσιών, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση δημοφιλών, κοινωνικά σημαντικών, φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της διεθνούς ανθρωπιστικής συνεργασίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων