22/06/2020 22/06/2020 «H άμυνα και η ασφάλεια της Ρωσίας παρέχεται ασφαλώς και αξιόπιστα από τη σύγχρονη γενιά στρατιωτών και των αξιωματικών, που διαφυλάττουν την πίστη στην παράδοση και τιμούν τις διαθήκες της γενεάς των νικητών», δήλωσε ο Πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η σύγχρονη γενιά των στρατιωτών και των αξιωματικών πιστή στις παραδόσεις, επάξια εκτελεί όλα...
22 Ιουνίου, 2020 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2020 - 12:31

Ο Πούτιν στο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
Ο Πούτιν στο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων

«H άμυνα και η ασφάλεια της Ρωσίας παρέχεται ασφαλώς και αξιόπιστα από τη σύγχρονη γενιά στρατιωτών και των αξιωματικών, που διαφυλάττουν την πίστη στην παράδοση και τιμούν τις διαθήκες της γενεάς των νικητών», δήλωσε ο Πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η σύγχρονη γενιά των στρατιωτών και των αξιωματικών πιστή στις παραδόσεις, επάξια εκτελεί όλα τα καθήκοντά της. Και ξέρουμε ότι η άμυνα και η ασφάλεια του κράτους παρέχονται με αξιοπιστία», δήλωσε ο Πούτιν σε μια Ημέρα μνήμης και θλίψης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον κυρίως ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Χριστού.

Υπενθυμίζεται ότι σαν σήμερα το 1941 άρχισε η επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα» των ναζί κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Ρώσικη Πρεσβεία στην Ελλάδα, που έγραψε tweet για αυτή την ημέρα, στις 22 Ιουνίου 1941 η ναζιστική Γερμανία επιτέθηκε κατά της Σοβιετικής Ένωσης. «Ο στόχος του Χίτλερ ήταν να καταστρέψει τον σοβιετικό λαό, τον πολιτισμό του. Η ΕΣΣΔ έχασε 27 εκατ. ανθρώπους. Ο Κόκκινος Στρατός νίκησε τον εχθρό, απελευθέρωσε τους λαούς της Ευρώπης από το Ναζισμό».

  • Ο Πούτιν τόνισε ότι οι Ένοπλες δυνάμεις της χώρας βελτιώνονται, κατέχουν νέα τεχνική, αναπτύσσουν τις δυνατότητες μάχης τους. «Αλλά η κύρια βάση των πολεμικών επιχειρήσεων εξακολουθούν να παραμένουν όλες οι στιγμές θάρρους, πίστης στο καθήκον, τιμής και απέραντης αγάπης για την Πατρίδα».

«Αυτές οι απόλυτες αξίες», παρατήρησε, «βοήθησαν και βοηθούν τον ρωσικό στρατό και στόλο στην πολυετή ιστορία της χώρας να αφήσει ακατάλυτες τις διαθήκες της γενεάς των νικητών και να έχει ατσάλινο θάρρος στην πρώτη μάχη την αυγή της 22ας Ιουνίου του 1941, οπότε και άρχισε να χαρίζει στην ανθρωπότητα την ειρήνη και το ίδιο το μέλλον στις 9 Μαΐου του 1945».

«Αιώνια η μνήμη των πεσόντων ηρώων», το χαμηλό τόξο των βετεράνων είναι η δόξα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας», κατέληξε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, έκανε στο ναό μια σύντομη προσευχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων