15/02/2019 15/02/2019 Το ρωσικό Ινστιτούτο Μετάφρασης της Βίβλου, δημοσίευσε μια ταινία κινουμένων σχεδίων για τον Προφήτη Ιωνά, στη διάλεκτο των Τσούτσκι. Οι Τσούκτσι είναι ένας νομαδικός αυτόχθων λαός που κατοικεί στο ΒΑ άκρο της Σιβηρίας, εκεί που συναντώνται ο Αρκτικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός. Η περιοχή τους ονομάζεται Τσουκότκα . Ο συνολικός πληθυσμός τους ανέρχεται σε περίπου...
15 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2019 - 13:09

Ο προφήτης Ιωνάς σε κινούμενα σχέδια στη γλώσσα Τσούτσκι

Διαδώστε:
Ο προφήτης Ιωνάς σε κινούμενα σχέδια στη γλώσσα Τσούτσκι

Το ρωσικό Ινστιτούτο Μετάφρασης της Βίβλου, δημοσίευσε μια ταινία κινουμένων σχεδίων για τον Προφήτη Ιωνά, στη διάλεκτο των Τσούτσκι.

Οι Τσούκτσι είναι ένας νομαδικός αυτόχθων λαός που κατοικεί στο ΒΑ άκρο της Σιβηρίας, εκεί που συναντώνται ο Αρκτικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός. Η περιοχή τους ονομάζεται Τσουκότκα . Ο συνολικός πληθυσμός τους ανέρχεται σε περίπου 15.500 άτομα. Η μεγάλη πλειοψηφία ζει στη γη των προγόνων της (όπου όμως πια είναι μειοψηφία), ενώ μερικές εκατοντάδες είναι εσωτερικοί μετανάστες σε άλλες περιοχές της Ρωσίας. Οι μεγαλύτερες γενιές είναι δίγλωσσες, χρησιμοποιώντας τόσο την εθνική γλώσσα τους όσο και τη ρωσική. Οι νεότεροι, ιδίως όσοι μεγαλώνουν σε οργανωμένους οικισμούς, μιλούν κυρίως ρωσικά.

Το οπτικό υλικό του βίντεο προέρχεται από την καλλιτεχνική δουλειά της Irina Pavlishina.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων