01/11/2019 01/11/2019 Τέθηκε σήμερα σε ισχύ στη Ρωσία ο νόμος για  τις «Θεμελιώδεις Αρχές τουρισμού» και «για την ελευθερία της συνείδησης και των θρησκευτικών οργανώσεων» , που ουσιαστικά θέτουν το πλαίσιο που διέπει τον προσκυνηματικό τουρισμό στη χώρα. Οι κανόνες ισχύουν για τις θρησκευτικές οργανώσεις της Ρωσίας όλων των θρησκειών, δηλαδή, ένας προσκυνητής ή τουρίστας πρέπει να...
01 Νοεμβρίου, 2019 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2019 - 12:39

«Ο προσκυνητής δεν είναι τουρίστας»

Διαδώστε:
«Ο προσκυνητής δεν είναι τουρίστας»

Τέθηκε σήμερα σε ισχύ στη Ρωσία ο νόμος για  τις «Θεμελιώδεις Αρχές τουρισμού» και «για την ελευθερία της συνείδησης και των θρησκευτικών οργανώσεων» , που ουσιαστικά θέτουν το πλαίσιο που διέπει τον προσκυνηματικό τουρισμό στη χώρα.

Οι κανόνες ισχύουν για τις θρησκευτικές οργανώσεις της Ρωσίας όλων των θρησκειών, δηλαδή, ένας προσκυνητής ή τουρίστας πρέπει να τηρεί τους νέους κανόνες όταν επισκέπτεται οποιεσδήποτε θρησκευτικές τοποθεσίες στη χώρα.

Ο προσκυνητής δεν είναι τουρίστας

Πλέον κατοχυρώνεται νομικά η έννοια του «προσκυνητή»: σε αντίθεση με έναν τουρίστα, ο προσκυνητής είναι ένα άτομο που επισκέπτεται θρησκευτικούς χώρους και συμμετέχει σε θρησκευτικές τελετές.

Για τους τουρίστες που επισκέπτονταν θρησκευτικούς χώρους, ο νόμος τους υποχρεώνει να ακολουθούν το τελετουργικό τυπικό, όπου  υπάρχει και να διατηρούν την απαραίτητη εμφάνιση

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων